Vilafamés: Vilafamés obté tres premis musicals 'So de la Plana'


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2018/10/178504_106700/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2018/10/178504_106700/2_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2018/10/178504_106700/3_M1.jpg
La Plana al Dia | Vilafamés | General | 31-10-2018
Vilafamés obté tres premis musicals 'So de la Plana'

L'Associació Cultural La Roca de Vilafamés ha obtingut tres guardons en la cinquena edició de la gala Premis 'So de la Plana' que anualment celebren les societats musicals de la comarca amb la finalitat de reconéixer el talent musical i els esforços de les bandes de la Plana Alta que formen part de la Federació de Societats Musicals Valencianes. La Roca va ser premiada amb el 'So de la Plana' per la participació federal de la mateixa associació. Precisament enguany, la banda de música La Lira compleix 136 anys des de la seua fundació en 1882. A títol individual han estat guardonats dos músics, Cristian Palau Tena i Abel Càtedra Torlà, que van iniciar els estudis musicals a l'Escola de Música de Vilafamés.

Cristian Palau Tena ha obtingut el premi 'So de la Plana' per la dedicació a la seua societat musical. Palau és un músic internacional que ha format part com a trompista de les més importants orquestres europees i, actualment, és membre de l'Orquestra Filharmònica d'Estocolm. El trofeu el va recollir el seu germà David, músic també de la banda, que va excusar l'absència del guardonat per trobar-se treballant a Suècia.

L'altre reconeixement ha correspost al jove Abel Càtedra Torlà pel millor expedient acadèmic en el Grau Professional de Música en l'especialitat de trombó. Abel, membre també del grup de rock rural Espardenyes, va dedicar el premi al seu avi Tomás i al seu oncle Guillermo, també músics de trombó, i que el van iniciar com a intèrpret d'aquest instrument de metall.

En representació de la corporació municipal van participar en la gala, l'alcalde Abel Ibáñez i el regidor Longi Gil, que van felicitar els guardonats i es van mostrar molt satisfets pel talent musical que es genera a Vilafamés.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana