Almassora: Augment de multes de paisà per vulnerar l'ordenança


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2018/9/176905_105411/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Almassora | General | 20-09-2018
Augment de multes de paisà per vulnerar l'ordenança

L'alcaldessa d'Almassora, Merche Galí, ha informat avui del primer balanç de sancions derivades de l'aplicació de l'ordre que permet a determinats agents de la Policia Local realitzar rondes de vigilància sense uniformar i que ha permès localitzar més conductes incíviques que en altres períodes. En l'actualitat són quatre els propietaris de mascotes multats i un cinquè que s'enfronta a una sanció per llançar brutícia a la via pública.
Segons les dades facilitades per la Policia Local, aquests operatius policials han dedicat tres hores diàries a serveis concrets, al marge que qualsevol patrulla de torn puga detectar infraccions sancionables en diferents actuacions programades en el seu torn de treball. L'informe policial indica que els agents han realitzat 114 hores de servei, a més de les unitats de segona activitat, que han prestat 50 hores de control d'aquestes actituds punibles.
El seu treball ha permès tramitar quatre denúncies per conductes incívicas i sancionables per la tinença de mascotes, una per brutícia en via pública, a més de la localització de 33 punts diferents en la població on veïns han dipositat voluminosos sense requerir la retirada per part del servei municipal.
Aquests serveis, ha indicat les mateixes fonts, s'han efectuat preferentment de paisà i amb vehicle sense distintius policials, incidint en aquelles zones on la problemàtica d'accions incívicas fan que l'abocament de voluminosos, brosses i deixadesa en la neteja i conducta de mascotes alteren la convivència.
Galí ha felicitat al comissari cap de la Policia Local, Roberto Verdoy, per una iniciativa que encara no ha complit el seu primer mes en funcionament “i que ja ha permès posar fre a aquest tipus de conductes que llastren la imatge d'Almassora i perjudiquen al conjunt de la població, que és cívic en la seua majoria”.
En aquest sentit, l'alcaldessa ha incidit que la Policia Local ha sigut especialment diligent a l'hora de comunicar al Servei Municipal de Manteniment i Logística (SMML) l'existència d'aquests estris abandonats en via pública, generalment electrodomèstics o mobiliari, per a la seua gestió i recollida. La primera edil ha recordat que el servei municipal de retirada és gratuït i funciona tots els dilluns amb cita prèvia telefònica.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana