La Vall d'Uixó: El Ayuntamiento de la Vall d'Uixo invierte 7.500 euros en reparar el vandalismo de la Senda de Quistel


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2024/4/226396_143443/1_M1.jpg
La Plana al Dia | La Vall d'Uixó | General | 23-04-2024
El Ayuntamiento de la Vall d'Uixo invierte 7.500 euros en reparar el vandalismo de la Senda de Quistel

L'Ajuntament de la Vall d'Uixó ha invertit 7.500 euros per reparar els actes vandàlics que recurrentment afecten la Senda de Quistel. El regidor de Medi Ambient i Transició Ecològica, Marc Seguer, ha destacat que l'objectiu d'aquestes obres és 'de nou, posar en valor aquesta senda periurbana que molta gent utilitza per passejar o fer esport'.

La de Quistel és l'única senda periurbana de la Vall d'Uixó i també té un gran component educatiu, ja que en ella es realitzen activitats escolars 'per conéixer la biodiversitat de la nostra zona'. Per això s'han repós els 16 panells informatius que al llarg del camí expliquen la flora que es va trobant perquè 'qualsevol persona que passege aprenga sobre la nostra vegetació autòctona'.

A més s'ha substituït la tanca situada en el pas a diferent nivell, que era de llistons de fusta i de corda i 'continuament es trencava o la tallaven', tal com ha lamentat Seguer. Per això, ara s'han instal·lat pilons de fusta, ancorats entre ells i al terra amb una barra de ferro 'perquè siguen més resistents i difícils de vandalitzar'.

També s'ha repós una paperera, un banc i una jardinera que estaven trencats i el panell informatiu situat en l'accés a la senda des del Paratge de Sant Josep. I els treballadors municipals també han realitzat tasques d'arranjament i de neteja, a més de la retirada de brossa o residus que s'havien vessat en alguns punts.

La quantitat invertida en reparar la Senda de Quistel és 'important' i per això l'edil ha fet una crida a la ciutadania perquè 'respecte aquest espai natural i el mobiliari, perquè cada vegada que es vandalitza els diners per arreglar-ho surt dels butxaques de tots els vallers i valleres, que a més no poden gaudir-lo en condicions fins que no s'actua'.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana