Almassora: Almassora reobrirà l’Oficina de Rehabilitació a la Vila


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2019/3/183358_110859/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Almassora | General | 21-03-2019
Almassora reobrirà l’Oficina de Rehabilitació a la Vila

L'Ajuntament d'Almassora tornarà a comptar amb l'Oficina de Rehabilitació en el Museu Municipal de la Vila, situat al carrer Sant Vicent. El departament d'Urbanisme tramita en aquests moments la documentació per a la contractació d'un servei d'assessoria que guie de forma gratuïta a la ciutadania a l'hora de sol•licitar ajudes o interessar-se per la normativa d'accessibilitat d'edificis.
Les consultes més freqüents que ha registrat el gabinet entre el veïnat d'Almassora són les relacionades amb el rebaixe d'ascensors comunitaris a cota zero, reformes de banys i cuines i substitució de calderes i finestres, oferides des de la Generalitat Valenciana per al manteniment d'edificis.
L'objectiu fonamental de la nova oficina, a més de l'assessoria personalitzada, serà informar la ciutadania dels plans d'ajudes activats des de la Conselleria d'Habitatge i que inclouen: ajudes Renhata per a la reforma interior, al lloguer, per a la millora de l'eficiència energètica i la sostenibilitat, a la implantació de l'Informe d'Avaluació de l'Edifici i ajudes per a la conservació, millora de la seguretat d'utilització i de l'accessibilitat. Així ho ha comunicat la regidora d'Urbanisme, Carmina Martinavarro, per a informar la ciutadania de la reactivació d'aquest servei.
El veïnat també rebran informació sobre la nova ordenança fiscal reguladora de l'Impost sobre Construccions, Instal•lacions i Obres (ICIO) per a afavorir la rehabilitació d'habitatges i l'accés a persones amb discapacitat. El consistori aplica un 95% de descompte "a les obres de rehabilitació, consolidació, restauració i arranjament de façanes d'immobles ja construïts, inclosa la neteja, estucat i pintat de balcons, cossos sortints, així com el repintat de persianes, portes, reixes, finestres o miradors".
D'altra banda, en l'oficina podran consultar els tràmits per a beneficiar-se de fins al 90% de bonificació a favor de les construccions, instal•lacions o obres específiques que siguen necessàries per a afavorir l'accés i habitabilitat dels discapacitats per aquella part del projecte que afecte únicament aquestes construccions, instal•lacions i obres. L'objectiu és eliminar del parc d'habitatges la major part de barreres arquitectòniques possibles i ajudar els veïns amb discapacitat a adaptar el seu entorn per a facilitar el dia a dia.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana