Almenara: L'1 d'Octubre començaran les obres de la primera fase de la remodelació del CEIP Juan Carlos I


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2018/9/176918_105423/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2018/9/176918_105423/2_M1.jpg
La Plana al Dia | Almenara | General | 20-09-2018
L'1 d'Octubre començaran les obres de la primera fase de la remodelació del CEIP Juan Carlos I

Les obres de la primera fase de la remodelació del CEIP Juan Carlos I d'Almenara, començaran el pròxim 1 d'octubre segons ha transmès l'empresa adjudicatària. Així ho va comunicar ahir l'alcaldessa de la localitat, Estíbaliz Pérez, en la reunió informativa convocada per a donar a conèixer tots els detalls així com les novetats sobre aquest tema als pares i mares, tal com es va comprometre en el seu moment. A la mateixa també van acudir el director del col·legi i membres de l'equip directiu per a també realitzar les anotacions necessàries. Les obres s'emmarquen dins del pla Edificant de la Conselleria d?Educació, Investigació, Cultura i Esport, que ha delegat les competències en matèria d'Infraestructures Educatives a l'Ajuntament d'Almenara.
A grans trets l'alcaldessa va informar que les obres en aquesta primera fase comprendran la remodelació de la cuina del col·legi per a modernitzar-la i adaptar-la a normativa. També se cercarà l'eficiència energètica de l'edifici del menjador del centre educatiu, en el qual també es millorarà l'accessibilitat. Una altra de les obres a executar en aquesta primera fase seran les obres de renovació de tot el sistema elèctric i informàtic en ?l?edifici de dalt? (c/la Creu) que alberga al segon cicle de primària, igual que la substitució de portes i finestres per a millorar l'eficiència energètica, el sistema de calefacció i el banys. Al mateix temps es reformarà la sala de calderes del centre i es renovaran les mateixes. També s'executaran obres d'accessibilitat. L'actuació la realitzarà l'empresa Becsa per un import aproximat de 424.000 euros i segons el plec de condicions ha d'estar acabada a 31 de desembre.
Així en la reunió també es va informar que com a conseqüència de les obres, el menjador s'haurà de resituar, per la qual cosa s'instal·larà un menjador prefabricat en el propi recinte del centre escolar, que s'utilitzarà fins que estiga operatiu el nou menjador, o siga mentre duren les obres. A més, com a conseqüència de l'actuació, es modificarà l'accés dels alumnes de diversos cursos al centre, canviant les entrades habituals, qüestió que també es va informar en l'assemblea.
A més destacar que hi ha prevista per a 2019 una segona fase del Pla Edificant, dedicada bàsicament a l'edifici d'Infantil, que serà el que concentre gran part de les actuacions ja que contemplarà un reforçament de l'estructura, així com totes les mesures per a l'eficiència energètica, calefacció, instal·lació elèctrica, accessibilitat, i reforma de les condícies. A més també s'actuarà en el pati amb un cobriment parcial del mateix. També s'actuarà en altres patis del centre i a més està prevista la construcció d'un nou gimnàs de 240 m2 en la parcel·la del ?edifici de dalt?. Per a aquesta segona fase la inversió prevista és d'1,5 milions d'euros. Si se sumen ambdues fases s'aconseguiran els dos milions d'euros.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana