Benicassim: Tuawa i Rototom superen el seu rècord i aconsegueixen evitar 600.000 ampolles de plàstic


 
La Plana al Dia | Benicassim | General | 25-08-2023
 

El festival de música Rototom Sunsplash, en col·laboració amb l'empresa valenciana Tuawa, ha aconseguit evitar el consum de més de 600.000 ampolles de plàstic.

Gràcies a la instal·lació de fonts d'aigua filtrada i a la conscienciació ambiental realitzada per ambaixadors mediambientals, el festival ha aconseguit estalviar al planeta 168 tones de CO2, equivalent a aproximadament 8.500 arbres.

Rototom s'ha convertit en el primer festival d'Espanya a substituir les ampolles de plàstic per aigua filtrada, aconseguint estalviar més de 420.000 ampolles en la seua última edició de 2022.

El festival ha dut a terme un procés de mesurament de la seua empremta de carboni, obtenint la certificació de conformitat amb l'estàndard internacional ISO 14064-1:2018.

A més de generar conscienciació sobre el cuidat del medi ambient, s'han realitzat activitats com jocs de taula gegants, tallers i concursos de pintura i fotografia per a sensibilitzar sobre el consum responsable de l'aigua i la importància de la preservació dels nostres mars i oceans.

La col·laboració entre Tuawa/Global Omnium i el Rototom Sunsplash demostra el compromís del festival en termes de reciclatge, reutilització de recursos i compromís ambiental.

Aquest aconseguiment suposa un hito per als festivals sostenibles a Espanya i mostra la importància de prendre mesures per a reduir el consum de plàstic i les emissions de CO2 en aquest tipus d'esdeveniments.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana