Betxí: Betxí celebrarà el proper dia 4 de novembre la I Fira de la Solidaritat, la Cooperació i el Voluntariat


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2017/10/164762_95260/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Betxí | General | 30-10-2017
Betxí celebrarà el proper dia 4 de novembre la I Fira de la Solidaritat, la Cooperació i el Voluntariat

Betxí celebrarà el proper dia 4 de novembre la I Fira de la Solidaritat, la Cooperació i el Voluntariat. Aquesta activitat, que començarà a les 10,30h. en l'Àgora de Ruralnostra, ha estat promoguda des de la Regidoria de Solidaritat i Immigració que dirigeix Javier Delgado.

Betxí vol mostrar la seua cara més solidària amb la celebració d'aquesta activitat. Fins al moment són vint-i-cinc les organitzacions que han mostrat el seu interès a participar en aquesta I Fira; una activitat que comptarà amb una programació àmplia de tallers, taules rodones, exposicions, conferències, actuacions, trobades d’intercanvi i ajudarà a difondre la important tasca que desenvolupa el teixit associatiu de la província de Castelló i de la pròpia localitat de Betxí. Al temps, pretén impulsar i fomentar l'associacionisme i el voluntariat.

A pesar que el concepte de solidaritat s'ha manipulat massa vegades des de determinats estaments, la solidaritat com tal no ha perdut el seu paper central entre els valors essencials de la nostra societat.
Des de la Regidoria de Solidaritat i Immigració volem entendre la solidaritat tal com la planteja, entre uns altres, Eduardo Galeano:

“De vegades es disfressa de caritat i aquesta és una altra cosa doncs el seu exercici es realitza de manera vertical, des del que “està a dalt” cap als que “estan a baix”. La solidaritat és horitzontal i implica respecte mutu. Per això, l'exercici veritable de la solidaritat, és complicat, no és fàcil. Però ens juguem molt en això doncs parlem de justícia social, parlem de combatre la desigualtat creixent, parlem de sentir-nos i trobar-nos en igualtat de drets i, sobretot, parlem de poder exercir-los més enllà del discurs i que aquest exercici aplegue a les grans majories del planeta i no solament a una minoria”.

Les organitzacions que, fins al moment, han confirmat la seva presència són:
ALCER CASTALIA, AVAF, EDC NATURA FUNDACIÓN OMACHA, FUNDACIÓ NOVESSENDES, ILLEWASI, ACAST, CRUZ ROJA, OXFAM, ANIUK-CAS, MANOS UNIDAS, SMARA VILA-REAL, GRA PROTECTORA DE ANIMALES, PAYASOSPITAL, ASOCIACIÓN CONTRA EL CÁNCER DE EBTXÍ, ECOXARXA PLANA BAIXA, AFANIAS, FONS VALENCIÀ PER LA SOLIDARITAT, PANKARA ECOGLOBAL, AEMC, CASDA, ASOCIACIÓN SÍNDROME DE RETT, AFA CASTELLÓ, AMOR EN ACCIÓ PEL MON, CASA DE JOVENTUT LÈSPURNA i CAMPO DE ENERGÍA DE LA ECONOMÍA DEL BIEN COMÚN.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana