Burriana: Reubiquen part de l'alumnat del CEIP Penyagolosa per fuites d'aigua


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2018/11/179044_107148/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2018/11/179044_107148/2_M1.jpg
La Plana al Dia | Burriana | General | 17-11-2018
Reubiquen part de l'alumnat del CEIP Penyagolosa per fuites d'aigua

Part de l'alumnat del CEIP Penyagolosa, de Borriana, va haver de ser reubicat ahir en aules diferents a l'assignades com a conseqncies de les filtracions d'aigua de pluja que pateix part de l'edifici. En concret es tracta de quasi tot el tercer pis de l'ala principal del centre escolar.
Ahir dos tcnics de conselleria, acompanyats per l'alcaldessa, Maria Josep Safont, i un tcnic municipal, van visitar els danys que es venien produint per les pluges i van comprovar els motius que van portar al professorat a desplaar els alumnes a altres aules del propi collegi. Pel que sembla el problema est en les canalitzacions de desgus de l'aigua de pluja que recullen les cobertes de l'edifici. Tot apunta que estan completament obstrudes i per aquest motiu l'aigua no puga eixir segons el que es preveu, i s'escapoleix pels buits que troba en les unions de les canalitzacions i acaba afectant persianes, talla i pintura de les parets de les prpies aules del pis ms alt fins a l'extrem que ahir noms es va poder impartir docncia en una d'aquestes classes de la planta superior.
Ahir mateix va actuar el personal de *Facsa que va aconseguir desembossar la connexi entre l'edifici i la via pblica, per ara mancada actuar en les baixants. s per aix pel que el consistori ha licitat l'obra i est a l'espera que milloren les condicions climatolgiques perqu comencen les obres i traure les canalitzacions per l'exterior de l'edifici.
En aquest sentit *Safont va explicar que "ha plogut molt. Est sent un curs molt plujs, ja havia entrat aigua en altres ocasions i s'havia previst actuar".
L'alcaldessa i edil d'educaci va aclarir que "no s que cau l'aigua del sostre, sin que l'aigua no ix per on deu perqu hi ha uns collectors que estan obstruts fins a l'extrem que l'interior est *solidificado". De la mateixa manera, *Safont va apuntar que no s la primera vegada que cal reubicar a alumnes, encara que en aquesta ocasi "hi ha hagut alguna reubicaci ms, per a tots se'ls va impartir classe".
El *CEIP *Penyagolosa es va construir fa 26 anys i va ser fruit de la reunificaci dels collegis *Hortolans i Cervantes, en el terreny d'aquest ltim, per amb un aulari de nova planta. *Safont va indicar que les brigades de neteja tamb estan actuant i tamb ho faran dilluns que ve a les sis del mat perqu els alumnes puguen reincorporar-se a les seues classes. Quan acaben els treballs que sufragar l'Ajuntament, ja Conselleria s'encarregar de les tasques menys urgents, va explicar l'alcaldessa, com actuar en la talla, persianes i pintura.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana