Burriana: Junta Local Fallera ya baraja alternativas para la exaltación del Teatre Payà


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2021/12/199406_124650/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Burriana | Fiestas | 29-12-2021
Junta Local Fallera ya baraja alternativas para la exaltación del Teatre Payà

L'exaltació de les Reines Falleres del *Teatre Payà està prevista per al cap de setmana del 15 i 16 de gener, però Junta Local Fallera ja no té només un pla A, sinó també un B i fins i tot un C.

L'actuació situació de la pandèmia de la Covid-19 fa que no siga segur que l'exaltació se celebre tal ni el Payà, ni tampoc aquest cap de setmana.

De fet, aquesta jornada ja s'ha aprovat una reducció de l'aforament en els camps de futbol al 75% i al 50% en els escenaris tancats.

Unes mesures que s'estan prenent quan encara la corba d'infectats està creixent i encara s'espera que seguisca aquesta tendència diversos dies mes.

D'aquí ve que ja quasi es puga assegurar que l'exaltació del *Teatre Payà no serà com les habituals.

Per aquest motiu es remenen diversos escenaris i el de la normalitat està ja pràcticament descartat. El Pla B, el més possible a aquestes hores, és que sobre l'escenaris només se senten les Falleres Majors de cada comissió, així com la Cort d'honor i la Reina Fallera. L'això de falleres, després de recollir la banda i ram de flors, pujarien a l'amfiteatre i es comptaria amb un aforament del 50%, és a dir, caldria reduir el nombre de seients que s'entrega a cada comissió fallera.

Finalment, el Pla C que s'està remenant és el de l'ajornament de l'exaltació en el cap de setmana del 15 i 16 de gener. En aqueix cas, s'afegiria un canvi d'escenari. I és que el Payá té les següents dates ocupades i d'aquí ve que seria la *Llar Fallera el lloc triat -seria la segona vegada- per a acollir l'exaltació.

Aquest últim canvi afectaria també les exaltacions de les comissions falleres i estrenyeria encara més el calendari fins a falles.

Ya hace algunas semanas que el mundo fallero viene mirando de reojo la evolución de la pandemia y aunque se esperará aún unos días a tomar una decisión, lo cierto es que las noticias son desalentadoras. En la Comunitat, este martes se registraron más de 5.000 positivos; ya está reduciendo el aforo en los escenarios deportivos: la OMS ya ha señalado que está "muy preocupada por el tsunami de casos"; La incidencia en España ya está en 1360 por cada 100.000 personas.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana