Burriana: Don Bosco representa hoy su obra 'Als bous de Castelló!'


 

Galería fotográfica

Fotografia /Gallery/25291_14313/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Burriana | Fiestas | 22-01-2010
Don Bosco representa hoy su obra 'Als bous de Castelló!'

L’Associació Cultural Falla Don Bosco presenta aquet divendres, dia 22, a las 22.30h, en el Teatre Municipal Payá de Burriana, el sainet titulat “Als bous de Castelló!”. La resta de dies de representació serà el dissabte 23 a las 22.30h i el diumenge 24 a las 18 hores.

Després del seu èxit en l’anterior edició, aconseguint el premi al millor actor de repartiment i el Primer premi del III Concurs de Teatre en Valencià, en la seua segona participació en Concurs de teatre en Valencià, que organitza la Regidoria de Festes i Falles i amb la col•laboració de la Regidoria de Cultura de Burriana, la Falla Don Bosco presenta l’obra “Als bous de Castelló!”, un sainet de Manuel Soto Lluch adaptat per Juanvi Planelles i dirigit per Juane Gumbau i Juanvi Planelles

Aquest sainet es va estrenar al "Saló Novedades" de València el 2 de gener de 1.920 i és l'opera prima de Manuel Soto. Està basada en un fet real que va ocórrer a Castelló en la correguda de la Magdalena de 1.919, en una fondeta, i en el qual l'autor, va prendre part indirectament; el mateix que els seus amics. L'obra va ser un èxit, tant de públic com d’ingressos i es va repetir fins acabar falles de 1.920.

Sobre la base de l'obra original, Juanvi Planelles crea alguns personatges més, respectant sempre la idea i la columna vertebral de l'obra, i trasllada la representació a una època més avançada, diguem que als anys 50-60, de manera que la picaresca que regia eixa època queda totalment dibuixada. Dóna en alguns moments sensació de joguet, enllaçada amb alguna "astracanada". També dóna llibertat a l'actor per a què li done al seu personatge la vivesa pròpia que l’intèrpret va aprenent com passen els assajos, sempre sota la vareta màgica de Juane Gumbau.

Així doncs, veurem les peripècies de Colau, un aficionat al món dels bous.. i al de la dona.Una ‘mentireta’, al parèixer sense importància, es transforma per casualitats de la vida, en un problema que conforme transcorre l'obra, va fent-se més gran. I el que hauria de ser ‘una caneta a l'aire’ i una gran correguda es transforma en un "Gran lio" i una gran moguda.

L’elenc d’actors, que formen part del sainet són els següents:
Magda Martínez, Rosa Casanova, Laura Martínez, Paco Juan, José Juan Franch, Carlos Cano, Santi Alcalá, Paco Barruguer, Javier Perelló, Juanjo Conde, Hector Torralba.
Horari de taquilla: divendres i dissabte de 21:30 a 22:30h. Diumenge de 17:00 a 18:00h
Donació 5 €