Cabanes: Conclouen amb xit els treballs de restauraci i posada en valor de la muralla i accs del jaciment del Mortrum de Cabanes


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2019/7/187196_114110/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2019/7/187196_114110/2_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2019/7/187196_114110/3_M1.jpg
La Plana al Dia | Cabanes | General | 24-07-2019
Conclouen amb xit els treballs de restauraci i posada en valor de la muralla i accs del jaciment del Mortrum de Cabanes

Els tcnics han concls amb xit els treballs de restauraci i posada en valor de la muralla i accs del jaciment arqueolgic del Mortrum, situat en el terme municipal de Cabanes.

L'equip arqueolgic ha realitzat diferents actuacions per a posar en valor aquest antic poblat datat en l'poca del Ferro Antic i Edat de Bronze, un dels principals del territori nacional pel seu excellent estat de conservaci.

Entre les accions realitzades, destaquen la neteja i manteniment de la senda per a l'arribada de visitants, l'habilitaci de zones d'accs a l'interior del poblat, la consolidaci de les muralles seguint la tcnica constructiva original i el rescat de l'estructura antemural.

Aix, s'ha creat un nou recorregut d'accs que voreja la complexa estructura defensiva compost per una superposici d'elements escalonats (antemural, plataforma ‘aterrazada’ i muralles) per a acabar en l'entrada natural del poblat.

Desprs de la culminaci del projecte anomenat “Actuacions en accessos i muralla del jaciment Mortrum”, el b arqueolgic ha experimentat un condicionament per a acollir visites turstiques i una millor comprensi d'aquelles runes d'atractiu histric i arqueolgic.

El regidor de Cultura i Patrimoni de l'Ajuntament de Cabanes, Salvador Clausell, va explicar la importncia d'aquestes actuacions arqueolgiques: “s un primer i important pas cap a la restauraci integral del monument, i un impuls per a potenciar el turisme patrimonial, molt apropiat en el cas de Cabanes a causa de l'alt nombre de monuments d'inters cultural i la potencialitat turstica del municipi”.

Els treballs han sigut finanats per la Diputaci Provincial, amb la collaboraci de l'Ajuntament de Cabanes. Mampostera Falomir SL, baix la direcci de l'arquitecte Jos Llop i amb el control arqueolgic del Servei d'Investigacions Arqueolgiques i Prehistriques, han sigut els responsables de dur a terme les accions.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana