Castelló: Castelló premia amb un viatge a Brussel•les el millor vídeo promocional sobre Europa i què suposa l'estratègia Edusi


 
La Plana al Dia | Castelló | General | 16-11-2018
 

Europa està transformant la ciutat de Castelló a través de l'estratègia Edusi. La capital se sent més que mai part activa i implicada en el projecte europeu i, ara, amb el concurs de vídeo Europa Transforma Castelló vol donar veu i protagonisme als més joves. Alumnes i alumnes de segon de Batxillerat de centres educatius públics i concertats de Castelló i estudiants de segon Cicle del Grau Superior de Formació Professional tindran l'oportunitat de participar en el concurs, el premi del qual consisteix un viatge d'estudis a Brussel•les.
La iniciativa s'engloba en el marc de l'estratègia Edusi Transforma Castelló, que el seu objectiu “no és un altre que transformar la ciutat en un espai viu, que es puga experimentar, sentir, caminar, recórrer. Un espai sostenible, sense distàncies, amb equilibri. Un espai per a les persones; més humà, més amable”, ha destacat l'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco.
Així doncs, el concurs Europa Transforma Castelló naix amb la intenció de millorar el coneixement sobre la Unió Europea, desenvolupar i promoure la presa de consciència de la nostra ciutadania europea mitjançant l'adquisició de nocions fonamentals, fomentar el plurilingüisme i familiaritzar a l'alumnat amb l'ús d'eines TIC com a mètode de treball.
En aquesta línia, la convocatòria promou el coneixement sobre la construcció europea des dels seus orígens en 1957 fins a l'actualitat, posant en relleu les diferents formes de vida i pensament dels pobles i ciutats i de les seues gents que componen les diverses cultures d'Europa; així com difondre què suposa per al desenvolupament de la ciutat de Castelló la inversió dels Fons Europeus a través de l'estratègia Edusi Transforma Castelló.
En aquest sentit, l'alcaldessa ha recordat que Castelló ha obtingut la major injecció de fons europeus de la història amb l'estratègia Edusi Transforma Castelló, l'import de la qual ascendeix a 20,2 milions d'euros -cofinançada al 50% per l'Ajuntament i la Unió Europea-, es pretén millorar la vida de la ciutat i per tant, la dels seus veïns i veïnes.
Ara els toca a aquells i aquelles que representen el futur de Castelló, joves implicats i disposats a formar part d'aqueixa transformació. Els grups participants hauran d'elaborar -en el termini d'un mes- un vídeo original d'un minut i mitjà com a màxim de durada per a promoure el coneixement sobre què és la Unió Europea i un altre vídeo de making off, amb una durada màxima de cinc minuts, que mostre el procés de producció per part de l'alumnat.
Una vegada finalitzat el termini, un jurat triarà el projecte guanyador. L'equip autor del mateix, que ha d'estar format per un màxim de deu components, gaudirà d'un viatge a la capital europea per a conèixer de primera mà el funcionament de la Unió Europea i de les principals institucions comunitàries. La visita es realitzarà al llarg del primer semestre de 2019 i el premi cobrirà les despeses corresponents a la formació, desplaçament, allotjament i manutenció. 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana