Castelló: El col·legi Soler i Godes estrena camí escolar en la Setmana Europea de la Mobilitat


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2023/9/213807_134993/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2023/9/213807_134993/2_M1.jpg
La Plana al Dia | Castelló | General | 21-09-2023
El col·legi Soler i Godes estrena camí escolar en la Setmana Europea de la Mobilitat

El col·legi Soler i Godes estrena ahir camí escolar. Es tracta d'una iniciativa emmarcada en els actes programats amb motiu de la Setmana Europea de la Mobilitat que se celebra des del passat diumenge. L'edil de Mobilitat, Cristian Ramírez; i l'edil d'Educació, Maria Espanya, han acompanyat als escolars en la jornada d'inauguració.

Un dia molt especial per a l'alumnat en què han comptat amb l'assessorament d'agents de la Policia Local, que s'encarregaran de garantir la seguretat de les famílies que decideixin modificar les seues rutines, deixar el cotxe a casa i fer els seus desplaçaments al col·legi a peu, en bicicleta, patins... ``Amb aquests itineraris donem als xiquets i xiquetes la possibilitat de guanyar autonomia, ja que els més majors podran anar sols a l'escola, a més de conscienciar-se sobre les avantatges de la mobilitat sostenible'', ha indicat Ramírez.

El regidor ha aclarit que ``els camins escolars són recorreguts senyalitzats i adaptats a l'alumnat perquè puga anar al seu centre escolar a peu''. I ha ressaltat que ``per a l'èxit de la iniciativa és fonamental la participació de la comunitat educativa però també dels veïns i comerços del barri''. ``Aspirem a recorreguts amigables, segurs, sostenibles i integrats en l'entorn del col·legi'', ha insistit. Ramírez ha lliurat al centre la bandera que l'identifica com un col·legi que disposa d'aquest tipus de via.

Per la seua banda, l'edil d'Educació, Maria Espanya, ha posat l'accent en què ``comptar amb ells és molt important perquè permeten que cada vegada més alumnes vagen al seu centre educatiu a peu, el que els possibilita millorar la seua sociabilitat i fer esport''. ``Els xiquets i xiquetes que els utilitzen arriben a classe més desvetllats i contents. Els hem d'ensenyar que Castelló és una ciutat molt accessible, que no sempre fa falta agafar el cotxe i que amb un petit gest poden ajudar a millorar la qualitat de l'aire mentre comparteixen uns minuts amb els seus companys i amics'', ha indicat.

El camí escolar del col·legi Soler i Godes compte amb quatre itineraris que els alumnes del centre han recorregut durant el matí.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana