Castelló: La Comunitat Valenciana concedeix ajudes a 2 projectes innovadors innovadors relacionats amb la ceràmica


 
La Plana al Dia | Castelló | General | 11-10-2023
 

La Conselleria d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme ha atorgat més de 4 milions d'euros a 5 empreses per impulsar projectes industrials estratègics a la Comunitat Valenciana. Dos d'aquests projectes se centren en l'àmbit de la ceràmica. Tècniques Reunides Internacional SA desenvoluparà un projecte pilot de generació d'electròlits alcalins dirigits a produir hidrogen verd en el clúster ceràmic. D'altra banda, l'Associació Nacional de Fabricants de Frites, Esmalts i Colors Ceràmics (ANFFECC) durà a terme un projecte pilot per a la descarbonització del sector de frigides ceràmiques.

La convocatòria d'ajudes té com a objectiu donar suport a la realització de grans projectes empresarials, tant d'inversió com d'investigació industrial i desenvolupament experimental. Aquests projectes han d'executar-se a la Comunitat Valenciana i complir amb objectius estratègics, com la descarbonització de la indústria o impulsar un sector emergent. En total s'han seleccionat 5 dels 10 projectes presentats en aquesta convocatòria.

A més dels projectes esmentats, també s'ha seleccionat el projecte de Greene W2H2 SL, que busca obtenir hidrogen verd a partir de residus biomassosos, i els projectes relacionats amb la valorització de bateries de vehicles elèctrics. En el cas de les bateries, es subvencionarà el projecte de Tera Batteries Recycling SL per implantar una planta pilot de desencadenament i caracterització de bateries de vehicles elèctrics al final de la seva vida útil, amb la finalitat de facilitar el seu reciclatge i valorització.

Aquestes ajudes reflecteixen el compromís de la Conselleria d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme pel desenvolupament d'una indústria d'alt valor afegit, descarbonitzada, resilient i diversificada a la Comunitat Valenciana.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana