Castelló: L'Aula Intur de Turisme de la UJI reuneix un centenar de persones en la seua primera jornada per analitzar l'estratègia de sostenibilitat del sector


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2023/10/215442_136077/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2023/10/215442_136077/2_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2023/10/215442_136077/3_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2023/10/215442_136077/4_M1.jpg
La Plana al Dia | Castelló | General | 18-10-2023
L'Aula Intur de Turisme de la UJI reuneix un centenar de persones en la seua primera jornada per analitzar l'estratègia de sostenibilitat del sector

Castelló, 18 d'octubre de 2023 - L'Aula Intur de Turisme, creada per la Universitat Jaume I i Grup Intur, ha realitzat la seua primera jornada dedicada al turisme sostenible. En l'esdeveniment, que ha comptat amb l'assistència d'un centenar de persones entre estudiants i professionals del sector, s'ha abordat el lema del Dia Internacional del Turisme d'enguany: 'Invertir en les persones, el planeta i la prosperitat'.

La jornada ha sigut inaugurada per Isabel García Izquierdo, vicerectora d'Estudis i Formació Permanent de la UJI; Nuria Montes, consellera d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme; i Myriam Gimeno, presidenta de Grup Intur. Durant la inauguració, García Izquierdo ha posat de relleu la importància de col·laborar entre empreses, comunitats locals i administracions públiques per desenvolupar estratègies que fomenten un turisme més sostenible, destacant la conservació de l'entorn natural i cultural, l'equitat social i el benestar a llarg termini.

De la seua banda, Montes ha destacat el creixement constant del sector turístic i la necessitat d'apostar per la sostenibilitat, afirmant que no hi ha alternativa. Gimeno, d'altra banda, ha posat de relleu la importància de trobar un equilibri entre el creixement econòmic, la tecnologia i la sostenibilitat, sense perdre competitiu i preservant els valors naturals i culturals del destí.

La jornada també ha inclòs un diàleg sobre el futur de l'estratègia de sostenibilitat del sector turístic, una conferència sobre el paper de la tecnologia en la indústria hotelera i una taula rodona sobre els reptes i oportunitats en l'operativa turística sostenible. A més, s'han lliurat premis al millor Treball Final de Grau en Turisme i als millors treballs relacionats amb el turisme.

L'Aula Intur de Turisme és un projecte impulsat per Grup Intur i la Universitat Jaume I, que busca promoure una indústria turística basada en un model d'economia sostenible, col·laborativa i interconnectada, que preservi els valors naturals i culturals del destí. L'objectiu és millorar l'oferta turística, promoure la governança conjunta i alinear la visió privada i pública de l'activitat turística.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana