Comunitat Valenciana: CSIF proposa millores en Formació Professional i demana una aposta decidida pels cicles formatius


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2024/1/221179_139743/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Comunitat Valenciana | General | 18-01-2024
CSIF proposa millores en Formació Professional i demana una aposta decidida pels cicles formatius

El sindicat CSIF ha plantejat hui a Conselleria d'Educació, en la reunió de Taula Sectorial, una sèrie de millores en Formació Professional (FP). La central sindical considera necessària 'una aposta decidida' pels cicles formatius, amb un augment de grups i un reforç, en general, de l'oferta pública educativa.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) ha recalcat la importància d'un increment de docents i de recursos materials en la formació professional de la Comunitat Valenciana. En aquesta línia d'impulsar la FP, proposa mesures com un estudi per famílies professionals per a elevar hores de desdobles o augmentar la seguretat jurídica per al personal docent en les instruccions d'inici de curs.

CSIF ha sol·licitat, de la mateixa manera, més recursos de personal administratiu, i un protocol específic i reforç del departament d'orientació amb la finalitat d'organitzar l'atenció a l'alumnat amb necessitats especials.

El sindicat explica que recolza iniciatives anunciades hui per Conselleria, com que el 40% de places d'alumnat de grau superior estarà destinat a alumnat procedent de grau mitjà amb la finalitat de garantir una continuïtat d'estudis de FP.

CSIF també valora que el 5% es reserve a places d'inclusió, permetre la matrícula fora del període ordinari a víctimes de violència de gènere o l'excepció en les proves d'accés a treballadors que tinguen reconeguts el 30% de les competències professionals objecte d'estudi. El sindicat considera que aquestes mesures 'van en la línia de reconèixer la FP com una formació estratègica de la Comunitat Valenciana'.

CSIF ha preguntat pel pagament de la Seguretat Social en les pràctiques, per a que quede clar a qui correspon, o la remuneració dels professionals docents que participen en proves dels cicles. La central sindical igualment ha plantejat, de cara a la configuració del pròxim curs, un augment de grups en les famílies amb una demanda elevada amb la finalitat de cobrir aquestes peticions i evitar llistes d'espera que s'allarguen.

El sindicat fa èmfasi en què l'educació pública siga el més individualitzada possible per a atendre les singularitats i necessitats de l'alumnat. En aquest sentit aposta per una rebaixa de ràtios i un augment de desdobles, a més d'una dotació dels mitjans tècnics necessaris i actuals i incrementar la relació amb les empreses.

CSIF recalca que l'objectiu de la Formació Professional consisteix a proporcionar a l'alumnat les millors opcions d'occupabilitat, i per a això resulta fonamental conéixer les necessitats del mercat laboral i facilitar la seua futura adaptació a les empreses.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana