Diputación CS: Marta Barrachina exige a Pedro Sánchez 'ambició front a llimosnes' per a evitar la caiguda del sector ceràmic


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2023/10/215908_136376/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Diputación CS | General | 25-10-2023
Marta Barrachina exige a Pedro Sánchez 'ambició front a llimosnes' per a evitar la caiguda del sector ceràmic

La presidenta provincial del PPCS, Marta Barrachina, ha reivindicat hui 'ambició front a llimosnes' després de conéixer la resolució del Ministeri d'Indústria que concedeix al sector ceràmic de la província 70 milions d'euros. Una quantitat pírrica si s'atén a les 90 firmes que van sol·licitar estos fons anunciats pel PSOE en desembre de 2022 i que passats deu mesos 'es tradueixen en ruïna'. 'I no ho permetrem'.

La fermesa amb la qual la presidenta provincial del PPCS ha defensat des del primer minut al sector amb iniciatives, propostes i escolta activa a patronal i sindicats, ha portat a Marta Barrachina a declarar 'que hui és un dia trist perquè es materialitza la falta de compromís del Govern en funcions de Pedro Sánchez cap al fortí econòmic de la nostra província, bressol de l'excel·lència ceràmica'.

Una 'dramàtica notícia' per al sector 'que no sols afecta de ple a més de 70.000 famílies empleades de forma directa, indirecta o induïda en el sector. 'És una trista notícia per a esta província, per a la Comunitat Valenciana i per a tota Espanya'.

Perquè tal com ha relatat la presidenta provincial del PPCS, la ceràmica no sols és riquesa per al nostre territori, al qual aporta un 23% del nostre Producte Interior Brut (PIB). Ho és per a la Comunitat Valenciana, on representa el 19,7% del PIB industrial. Un èxit compartit amb tota Espanya que no permetrem que vaja a l'aventura perquè al capdavant del Govern d'Espanya hi ha un partit que, senzillament, mai ha pres seriosament la gravetat de la situació que ens ocupa'.

Tal com ha manifestat la presidenta provincial del PPCS, 'Castelló exigeix les ajudes que la Unió Europea recomanà, xifrades en 150 milions d'euros per grup empresarial'. 'Si ho han fet Portugal, Alemanya o Itàlia, no entenem per què el PSOE s'empeny a reduir la quantia màxima que és més que necessària després de la crisi energètica que va començar en 2021 i el recrudiment d'esta en 2022 amb la guerra de Rússia contra Ucraïna'.

'No podem ser tibants ni febles amb un sector vertebral per a l'economia com és este. Perquè ens juguem tot. I això sembla ser que és el que està fent el president en funcions del Govern d'Espanya, donant l'esquena a la gravetat de l'assumpte que ens ocupa perquè ha d'estar més dedicat a negociar qüestions que no alimenten les famílies. Eixa és la trista realitat', declara la presidenta provincial del PPCS.

Per a Marta Barrachina, 'el sector sap que té en el PPCS el compromís de defensa del sector allà on siga oportú'. 'I ho hem demostrat on governem, en els ajuntaments, en la Diputació i també en el Consell. Eixe compromís segueix tan ferm com el primer dia i davant d'este cop a les milers de famílies que s'empleen en este sector, saben que tenen en el PP garantia de defensa dels seus interessos. Arribarem on faça falta perquè la ceràmica continue sent la locomotora econòmica d'esta província, de la Comunitat Valenciana i de tota Espanya', ha declarat.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana