Diputación CS: El pla Diputació Impulsa destina 16,1 milions d'euros als municipis per dotar-los de més recursos amb menys burocràcia i més llibertat


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2023/11/218252_137880/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Diputación CS | General | 28-11-2023
El pla Diputació Impulsa destina 16,1 milions d'euros als municipis per dotar-los de més recursos amb menys burocràcia i més llibertat

Un dels eixos principals d'actuació del pressupost del 2024 de la Diputació de Castelló és l'impuls als 135 municipis de la província injectant-los més recursos directes per a resoldre els seus problemes i donar resposta a les seues necessitats.

Amb aquest fi, el vicepresident i portaveu del govern provincial, Héctor Folgado ha presentat este dilluns el pla Diputació Impulsa, una iniciativa que destina 16.133.390 euros milions d'euros als municipis per a dotar-los de més recursos amb menys burocràcia i més llibertat.

El portaveu del govern provincial ha explicat que 'hem redefinit el Pla Provincial i el nou pla Diputació Impulsa, com el seu nom indica, impulsa als municipis, a les pedanies i a les mancomunitats per a, així, impulsar al conjunt de la província'. 'L'elecció del terme Impulsa defineix perfectament que esta Diputació passa a l'acció, passa d'una actitud contemplativa a una col·laboració activa en els municipis', ha indicat Héctor Folgado.

Per a l'elaboració d'este pla, l'equip de govern presidit per la primera presidenta de la Diputació de Castelló, Marta Barrachina, ha exercit una labor d'escolta real dels veïns de la província i dels seus alcaldes i alcaldesses per a conéixer sense intermediaris què és el que necessiten de manera urgent i poder prioritzar en un exercici de responsabilitat i en un escenari d'escassetat de recursos. D'aquesta escolta activa i amb el compromís de ser una Diputació àgil, útil i pròxima, el govern provincial s'ha marcat l'objectiu que els ajudes arriben d'una forma més àgil, directa i que responguen a les necessitats reals de cadascun dels ajuntaments. 'No sols es tracta d'un canvi de nom, és una declaració d'intencions, és un exemple més de com esta casa es va redefinint, reorganitzant-se, per a atendre més i millor als nostres municipis, per a servir més i millor a la nostra província' ha afirmat Héctor Folgado.

Amb tot, el pla presentat hui naix amb la vocació de reduir al màxim la burocràcia, de donar les majors facilitats per a ajustar l'ajuda provincial a les necessitats reals de cada municipi 'i tindre sempre eixa discriminació positiva cap als municipis xicotets que este equip de govern porta per bandera, i que per a nosaltres és la raó de ser d'esta Diputació', ha expressat el vicepresident responsable de l'àrea de Bon Govern.

Quant a les característiques del pla que va directe als municipis per a obres, inversions i despesa corrent, Héctor Folgado ha destacat que es destinen més recursos, 'incrementant la seua consignació en aproximadament un milió d'euros respecte a l'anterior pla'.

Una altra de les novetats del pla és que serà bianual, però com ha incidit el vicepresident, 'cada ajuntament pot triar fer obres any a any si així ho desitja, o sumant les dues anualitats, d'ací la llibertat d'este nou pla'.

També s'incorpora la possibilitat, 'molt reclamada pels alcaldes i els alcaldesses, que els ajuntaments puguen destinar fins a un 40% del pla a despesa corrent i a personal'. En aquest sentit, s'haurà de destinar un mínim del 60% de la quantitat màxima sub.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana