Diputación CS: Comença el XVIII Congrés Mundial de la Qualitat de la Rajola i Paviment Ceràmic Qualicer 2024


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2024/3/224067_141731/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2024/3/224067_141731/2_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2024/3/224067_141731/3_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2024/3/224067_141731/4_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2024/3/224067_141731/5_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2024/3/224067_141731/6_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2024/3/224067_141731/7_M1.jpg
La Plana al Dia | Diputación CS | General | 06-03-2024
Comença el XVIII Congrés Mundial de la Qualitat de la Rajola i Paviment Ceràmic Qualicer 2024

Este dimarts va començar el XVIII Congrés Mundial de la Qualitat del Taulell i Paviment Ceràmic Qualicer 2024, un esdeveniment que en l'acte d'inauguració va comptar amb el suport del President de la Generalitat Valenciana, Carlos Mazón, i de la presidenta de la Diputació de Castelló, Marta Barrachina, entre altres autoritats.

Mazón, ha sol·licitat “unitat d'acció” de totes les administracions públiques perquè la ceràmica de la Comunitat Valenciana continue sent marca Espanya i “motor de progrés, innovació i desenvolupament econòmic en el nostre territori”.

Mazón ha destacat que el congrés “complix la seua majoria d'edat” amb la vista posada en “noves perspectives i solucions” per al futur a llarg termini d'este grup d'activitat.

En esta línia, el cap del Consell ha reclamat al Govern Central ajudes per a un sector “que està vivint moments complexos” però que té “talent, empenyiment i lideratge” i que ha sabut “transformar la tradició en modernitat” i sobreposar-se a les dificultats.

El president de la Generalitat ha demanat que cada administració “pose en marxa en l'àmbit de les seues competències” totes les mesures necessàries com ara ajudes directes, rebaixes fiscals per a compensar el preu de l'energia, millores en infraestructures, plans de transició energètica o accions de protecció de l'ocupació, entre altres. “En esta aliança que ens proposem per a guanyar el futur cadascú té el seu deure, la seua tasca”, ha subratllat.

Així mateix, Carlos Mazón ha oferit el suport del Consell a la ceràmica com realitza en els últims anys triplicant les ajudes de l'a fons perdut a empreses del clúster ceràmic i impulsant una nova campanya de promoció en mercats internacionals emergents i d'interés.

Sector clau

Carlos Mazón ha posat en valor l'aposta que realitza el sector ceràmic de la Comunitat Valenciana estos anys per “la qualitat, l'eficiència energètica i la cerca de nous materials i tècniques amb les quals produir”.

Així mateix, ha apuntat que este grup d'activitat, que es concentra principalment a la província de Castelló i que suposa una quinta part del PIB industrial de la Comunitat Valenciana, s'enfronta en l'actualitat a nous reptes com l'ús de la intel·ligència artificial en els seus processos, la innovació en els dissenys o l'ús de noves energies.

Qualicer reunix estos dies a empreses, institucions, experts, instituts d'investigació, col·legis professionals, universitats, i a la Cambra Comerç, al voltant d'un programa de trobades, ponències i panells centrats en noves perspectives i solucions per al sector.


Marta Barrachina

La primera presidenta de la Diputació ha participat en la inauguració del congrés on ha alçat la veu en suport al sector ceràmic de la província i ha posat en valor la consolidació d'este esdeveniment 'que ha evolucionat fins a convertir-se en un congrés mundial de qualitat del revestiment ceràmic en el qual participen referents internacionals per a aportar la seua experiència i coneixement del sector'. La màxima representant de la institució provincial ha afegit que, al llarg dels anys , Qualicer 'ha ampliat el seu horitzó, sent testimoni del dinamisme i la potència de la ceràmica que ha impulsat l'economia de la nostra província al món'.

Qualicer és una de les iniciatives que impulsa la institució provincial com a suport al sector ceràmic. Sobre aquest tema, Marta Barrachina ha ressaltat 'el compromís inequívoc de la Diputació per ser el paraigua sòlid i protector de la nostra indústria ceràmica, la nostra Terra de Ceràmica'. 'La nostra posició és de suport incondicional a esta indústria innovadora que no sols contribuïx significativament al desenvolupament econòmic, sinó que també representa el 23% del Producte Interior Brut (PIB) i el 21% de l'ocupació a la nostra província', ha subratllat la presidenta del Govern Provincial.

La presidenta de la Diputació ha continuat destacant que la ceràmica de la província de Castelló 'ha transcendit davanteres i gràcies a la ceràmica, Castelló és present a tot el món, consolidant-se com un referent mundial en este sector'. Així mateix, Marta Barrachina ha reiterat que 'la innovació, el talent i el futur de la ceràmica necessiten del suport i la col·laboració activa de les institucions i estic convençuda que en este Congrés que hui inaugurem coneixerem importants respostes de present i futur per a continuar sent referents ceràmics a nivell internacional'.

'Des de la institució provincial ens comprometem a continuar sent un aliat estratègic en la promoció de la investigació, el desenvolupament tecnològic i la formació de professionals, fomentant així un entorn propici per al creixement sostenible d'esta indústria', ha afegit la presidenta del Govern Provincial.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana