Els Ports: El gaitero morell Miguel Ferreres ser el pregoner de les Festes dAgost de la ciutat


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2019/7/187087_114017/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Els Ports | General | 19-07-2019
El gaitero morell Miguel Ferreres ser el pregoner de les Festes dAgost de la ciutat

Dolainer i colleccionista de gaites s un referent per al patrimoni musical de Morella
Les Festes dAgost de Morella comenaran el 16 dagost i sallargaran fins al 25 amb el tradicional castell de focs


La corporaci municipal de Morella va celebrar ahir el ple ordinari del mes de juliol amb la programaci de les festes com un dels punts principals. Aix, es va aprovar que les tradicionals festes de Sant Roc se celebraran entre el divendres 16 i el diumenge 25 dagost. A ms, es va anunciar de manera oficial el pregoner que donar inici a les Festes dAgost. Daquesta manera, el morell Miguel Ferreres, gaitero i colleccionista de dolaines, conegut com un referent del patrimoni cultural i musical de Morella, engegar la setmana ms festiva des del balc de lajuntament el 16 dagost.

Miguel Ferreres va nixer a Morella lany 1941 i als nou anys sen va anar a Valncia per a estudiar. Desprs, va estudiar Farmcia a Barcelona i va comenar a exercir com a farmacutic a Altura. Tamb va estudiar tcnic bromatleg, cursos danlisis clnics i va fer loposici per a Inspector Farmacutic Municipal. Daltra banda, entre les seues aficions est la gimnstica esportiva i la msica, per la qual s conegut a Morella. Aix, Miguel ha sigut dolainer i colleccionista de dolaines, moltes delles fetes per morellans. A ms sempre ha estat present en les festes populars com Sant Antoni, la Rogativa, el Corpus Christi, la Mare de Du dAgost, el Sexenni en totes les seues danses amb la colla de dolainers de Morella i tamb amb els de Castell. Tamb va collaborar amb la Fonoteca Valenciana.

La regidora de Festes, Roco Querol ha explicat que aquest any les Festes dAgost tornen a les seues dates habituals i comencen el divendres 16 dagost i sallarguen fins al 25 daquest mes per a concentrar diferents activitats festives i culturals a la ciutat. Ledil ha destacat que Miguel Ferreres iniciar aquestes festes en honor a Sant Roc amb el preg des del balc de lajuntament i dirigir unes paraules a morellanes, morellans i visitants. Roco ha explicat que el mes dagost concentra moltes activitats dins de les setmanes de la joventut, la cultura, les festes i lesport, aix com estan previstos els actes festius dHerbeset, Xiva, Ortells i La Pobleta. Finalment, ha aprofitat per a agrair la participaci de Miguel Ferreres com a pregoner de les festes i acceptar aquest crrec tan important en les Festes dAgost de Morella.

La programaci del mes dagost a Morella comena amb la Setmana de la Joventut amb diferents tallers, aix com la celebraci del campionat de Futbol Sala Ciutat de Morella. Desprs daquesta, se celebra lAgost Cultural a Morella i el Festival Internacional de Msica. A continuaci, comencen les Festes dAgost i el mes finalitzar amb la Setmana de lEsport i la Salut.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana