Els Ports: Carns de Morella i Carn Natural firmen un acord per a la gestió del matadero


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2024/2/222161_140411/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Els Ports | General | 02-02-2024
Carns de Morella i Carn Natural firmen un acord per a la gestió del matadero

L'alcalde de Morella i president de Carns de Morella, Bernabé Sangüesa, i el president de Carn Natural, Alberto Celma, han firmat un acord per a la gestió del matadero local durant els pròxims quatre anys. L'objectiu és facilitar el treball i la facturació d'aquesta infraestructura mitjançant un contracte de lloguer, eliminant els contractes existents que generaven diferents facturacions entre les dues empreses i una alta tasca administrativa.

Amb aquest acord, la cooperativa privada Carn Natural serà l'encarregada de gestionar completament el matadero, realitzant el pagament del lloguer de les instal·lacions per 3.000 euros al mes. D'aquesta manera, Carns de Morella únicament serà propietària de l'edifici i no durà a terme cap activitat més enllà de l'arrendament.

Fins ara, a causa d'impagaments, Carns de Morella havia de contractar treballadors de Carn Natural per a continuar operant amb el servei de massacra. A més, facturava a Carn Natural una part del servei de massacra, generant complicacions en els comptes de totes dues empreses i pèrdues anuals d'entre 60.000 i 80.000 euros per a l'empresa pública.

Amb el nou acord, aquestes pèrdues es reduiran a un màxim de 24.000 euros anuals en 2024 i 18.000 euros en 2025.

L'alcalde de Morella ha destacat que aquest acord suposa una solució per a millorar la situació del matadero, evitant les diferents facturacions i altres problemes de gestió que havien fet insostenible la situació. A més, ha assenyalat que aquesta fórmula permetrà una gestió més clara del servei i dels ingressos i despeses per a totes dues parts.

El primer any, el lloguer serà de 3.000 euros al mes, amb la possibilitat d'augmentar a 3.500 euros en cas que la facturació siga suficient. L'acord beneficiarà tant a Carns de Morella com a l'Ajuntament, reduint la càrrega financera per a pagar el préstec amb el banc.

L'alcalde també ha recordat que actualment es deuen més de 500.000 euros a entitats financeres i un milió d'euros al Centre Integrat de Serveis Econòmics (CISE) per la construcció de l'edifici. Amb aquest acord, les despeses anuals per als ciutadans de Morella seran de 24.000 euros en 2024 i 18.000 euros a partir de 2025. No obstant açò, és important tindre en compte que els resultats de les comptes generals de 2023 seguiran sent negatius.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana