l'Alcora: El Pacte Ceràmic ajuda a més de 800 persones en sis mesos gràcies al projecte 'Desenvolupa-t: Emprenedoria, Ocupació i Formació'


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2023/10/214682_135586/1_M1.jpg
La Plana al Dia | l'Alcora | General | 05-10-2023
El Pacte Ceràmic ajuda a més de 800 persones en sis mesos gràcies al projecte 'Desenvolupa-t: Emprenedoria, Ocupació i Formació'

El Pacte Territorial per l'Ocupació dels Municipis Ceràmics i la seua Àrea d'Influència de la Província de Castelló celebra, després de sis mesos en execució, l'abast social del seu projecte 'Desenvolupa-t: Emprenedoria, Ocupació i Formació'. Després d'un mitjà any proporcionant formació, assessorament empresarial i orientació laboral a la població i empreses dels municipis Consorciats, el Pacte es mostra positiu amb la xifra de persones a les quals ha aconseguit ajudar (837) i continua treballant per a continuar en aquesta línia fins al 31 de desembre de 2024, quan finalitze el projecte.

'Desenvolupa-t', que va començar l'1 d'abril d'enguany, contempla diferents programes totalment gratuïts de formació específica, assessorament empresarial, orientació laboral i entrenament en habilitats que possibiliten la cerca proactiva d'ocupació, facilitant així la inserció en el mercat laboral, tant de forma aliena com per compte propi. Per a això es desenvolupa en tres àrees interconnectades d'Emprenedoria, Ocupació i Formació (creant-se en aquesta últim els grups Reincoorpora-T). Després de mitjà any en execució, aquestes són les dades acumulades:

DESENVOLUPA-T OCUPA

Aquest àrea es desenvolupa a través del servei d'orientació i d'intermediació laboral amb empreses col·laboradores. Així, el servei d'orientació laboral ha atès a 181 persones de diferents municipis mitjançant una atenció personalitzada en sessions individuals en les quals es treballen diferents competències directament relacionades amb les habilitats per a la cerca de treball, i l'àmbit laboral.

D'altra banda, el servei d'intermediació laboral, amb l'objectiu de connectar empreses que busquen professionals i treballadors/es que busquen ocupació mitjançant, entre altres eines, el portal d'ocupació PORTALEMP, ha inscrit 407 persones en aquesta eina digital i ha publicat en ella 21 ofertes de treball de diverses empreses, majoritàriament del sector ceràmic.

DESENVOLUPA-T FORMACIÓ

En aquest àrea, l'objectiu és cobrir la necessitat de formació, actualitzar coneixements, millorar l'ocupabilitat i reduir la bretxa digital. Mitjançant l'acció formativa en competències digitals s'han realitzat 12 sessions (de certificat digital i informàtica bàsica) de les quals s'han beneficiat des d'abril 90 persones. A més, s'està desenvolupant un curs d'Orientació Laboral i Emprenedoria per a l'alumnat del Taller d'Ocupació d'Almassora.

D'altra banda, els grups de formació Reincorpora-T, amb alumnes desocupats de diferents perfils formatius i trajectòries laborals, ha format des d'abril a 42 persones, de les quals 6 han aconseguit un lloc de treball i han hagut d'abandonar el curs.

DESENVOLUPA-T EMPREN

Dins d'aquest àrea s'ha assessorat a 49 emprenedors en el desenvolupament d'estratègies per a millorar la seua eficiència operativa i financera, a més d'orientar sobre la viabilitat dels projectes i els enfocaments de màrqueting, realitzant l'avaluació de riscos.

Des d'abril s'han tramitat 15 altes d'autònom, assessorat a 32 noves empreses, confeccionat 19 fitxes informatives relacionades amb ajudes i subvencions d'interés per als emprenedors i empreses, tramitat 21 subvencions de diferent tipologia i un pagament únic i una compatibilització de la prestació per desocupació.

El Pacte Ceràmic i la seua missió

Aquest Consorci treballa per a vertebrar el territori, connectant l'administració, empreses i persones dels municipis consorciats: L'Alcora, Almasso.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana