Moncofa: Compromis per Moncofa pide que la nueva ley de Costas valenciana obligue a los ayuntamiento a ``catalogar'' los poblados tradicionales de primera linea


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2024/4/225847_143058/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2024/4/225847_143058/2_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2024/4/225847_143058/3_M1.jpg
La Plana al Dia | Moncofa | General | 11-04-2024
Compromis per Moncofa pide que la nueva ley de Costas valenciana obligue a los ayuntamiento a ``catalogar'' los poblados tradicionales de primera linea

Amb la redacció de l'esborrany de la nova Llei de Costos que vol impulsar la Generalitat Valenciana, ``és necessari que cada municipi, cada ajuntament pugui catalogar els pobles tradicionals, històrics i patrimonials que hi ha a primera línia marítima, per dotar-els d'una protecció jurídica davant la situació que estem vivint llaura'', ha assenyalat el regidor de Compromís per Moncofa, Raúl Borràs.

Compromís per Moncofa ha presentat fins a disset propals a l'esborrany de llei de protecció i ordenació de la costa valenciana que està duent a terme la Generalitat Valenciana. ``És necessària la catalogació dels pobles de primera línia, edificis singulars que tinguin un valor històric i patrimonial, perquè puguin tenir després una protecció jurídica en una altra regressió de la costa'', ha explicat el regidor valencianista.

Entre altres propals, Borràs ha insistit a ``sol·licitar la delegació de competències en Costos a l'Estat, perquè la Generalitat Valenciana pugui dur a terme amb més celeritat l'estratègia de protecció de la costa que està plantejada dones de fa gairebé una dècada, i que encara no ha arribat a fer cap de bestiar a Moncofa''.

D'altra banda, el regidor de Compromís ha insistit que ``més del 70% de la costa ja està urbanitzat, i l'esborrany hauria de tenir com a objectiu la protecció del poc sòl que queda lliure i procurar la qualitat ambiental''. La llei actual de Costos data del 1988, i és ``necessària una renovació d'aquesta llei, en la qual demanem que participen els municipis implicats, que són els que millor coneixen la costa''.

Finalment, una dels propals passa per sol·licitar la coordinació de la GVA amb el Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic per garantir la preservació com a espai verd, lliure de la urbanització, de la zona coneguda com a 'Microreserva de l'Estanyol' i ``els espais de costa que queden verge a Moncofa''.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana