Nules: Compromís: El Govern s'inhibeix en el cas del pamflet homòfob de la parròquia de Nules


 
La Plana al Dia | Nules | General | 11-01-2018
 

El Govern ha tornat a evitar ni la més mínima condemna ni molt menys instar a la fiscalia a actuar contra el cas del rector de l'església de Sant Bartolomé i Sant Jaime de Nules (Castelló), que va repartir recentment a una fulla parroquial amb marcat caràcter homòfob.

Mulet va preguntar al govern en entendre que aquest fet podria ser constitutiu d'incitació a l'odi a totes les famílies no tradicionals. Aquest senyor va utilitzar el seu púlpit i lloc privilegiat per a atacar de manera violentament a bona part de la població, per qüestió de creences o condició sexual. En concret es va preguntar si pensava el Govern a la Fiscalia actuar contra aquesta persona per atemptar contra els principis constitucionals de l'Estat Español i incitar a l'odi.

La resposta del Govern, evita en primer lloc, condemnar aquesta actitud, i en segon lloc, prendre qualsevol tipus de compromís “ el Govern, des del començament mateix de la Legislatura, ha manifestat, a més de la seua confiança en el Ministeri Públic, el seu més escrupolós respecte cap als principis d'autonomia, legalitat i imparcialitat que presideixen la institució de la Fiscalia, i que estan continguts en l'article 124 de la Constitució i l'article 7 de l'Estatut Orgànic d'aquella. 


Segons Mulet “hem vist com el propi subdelegat del govern actua com Torquemada denunciat a activistes animalistes davant els tribunals o prenent partit actiu contra la BAF per llançar paperetes a favor del referèndum català des de l'ajuntament de Castelló, però en aquest cas no actua. D'igual manera, el PP i el Govern que usa la fiscalia com a ariet partidista, es dedica ara a llançar pilotes fora. Segurament si en lloc d'insultar i incitar a l'odi contra els homosexuals el capellà s'haguera ficat en jardins que políticament sí preocupen al PP hagueren pres la iniciativa i portat al mateix davant la justícia”

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana