Onda: L’Ajuntament d’Onda presenta la programació de les jornades LGTBI


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2017/6/159607_91466/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Onda | General | 19-06-2017
L’Ajuntament d’Onda presenta la programació de les jornades LGTBI

L'Ajuntament d'Onda, des de la Regidoria d'Igualtat que gestiona Asensio Blaya, ha presentat aquesta vesprada el programa per a les Jornades de l'Orgull LGTBI municipal, que se celebraran en el municipi del 28 de juny a l'1 de juliol.
Blaya ha anunciat una programació que inclou un conjunt d'actes i activitats culturals, formatives, socials i d'oci, que es realitzaran entorn del Dia Internacional de l'Orgull Homosexual. En aquest sentit, Blaya ha indicat que “aquesta commemoració és bàsica per a fer extensible a la ciutadania el dret a la llibertat sexual, el respecte per la igualtat d'oportunitats, evitant el rebuig i la discriminació de les persones a causa de la seua orientació sexual”.
Aquestes jornades gratuïtes que ha presentat el regidor d'Igualtat del consistori s'inclouen en una programació que contenen tallers, la lectura del manifest de l'orgull LGTBI, projecció de pel•lícules, documentals i preparació de jocs. Concretament, el regidor ha explicat que “el programa arranca el dimecres dia 28 amb el Taller 'Mirem-nos', en el Local d'Associacions, una activitat en la qual es pretén activar l'empatia dels participants, tot a càrrec de José Bravo, psicòleg especialista en teràpia Gestalt i fotògraf. Açò sí, per a participar és necessària una inscripció prèvia en el mateix local d'associacions, de dilluns a divendres, amb la limitació de comptar amb un grup de 10 persones com a màxim”.
El dijous 29 serà el dia central de la programació i la setmana LGTBI amb la participació dels inscrits en el taller 'Mirem-nos' en diverses ubicacions de la localitat, des de les 19.00 a les 20.30 hores. A les 22.00 hores, en la Sala la Cassola es procedirà a la lectura pública del Manifest de l’Orgull LGTBI 2017'. A continuació, en la mateixa ubicació, es tancarà la jornada amb l'emissió d'un conjunt de documentals sobre la diversitat sexual i de gènere inclosos en el festival, sota el títol Mostra l'emploma als pobles.
El dissabte 1 de juliol, a partir de les 12.00 hores, en la Plaça Espanya, se celebraran els 'Jocs per a la diversitat' a càrrec de 'Fam d’ós' i 'QueerFest', amb l'objectiu de conscienciar a la societat de la igualtat de gènere i la prevenció d'actituds discriminatòries per a tota la família. A partir de les 16.00 i fins a les 20.00 hores, en la Sala la Cassola, i totalment gratuït com la resta d'actes, s'aprofundirà en aquests aspectes a través de l'emissió de dos documentals divulgatius.
Finalment, Asensio Blaya ha destacat que “aquest equip de govern contínua treballant per a dur a terme iniciatives polítiques com aquesta d'inclusió del col•lectiu de LGTBI” i ha animat a tots els ondenses a “participar en aquesta setmana amb la qual es pretén donar suport oficial a les reivindicacions d'aquest col•lectiu, visualitzant, normalitzant”.