Onda: Onda ret homenatge a les dones de la Segona República amb una exposició


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2019/3/182894_110474/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2019/3/182894_110474/2_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2019/3/182894_110474/3_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2019/3/182894_110474/4_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2019/3/182894_110474/5_M1.jpg
La Plana al Dia | Onda | General | 07-03-2019
Onda ret homenatge a les dones de la Segona República amb una exposició

? Dins del Març de la Dona, la mostra ?Un somni d'Igualtat? romandrà oberta al públic fins al 31 de març a la Casa de la Cultura

L'Ajuntament d'Onda ha obert al públic hui l'exposició Dones en la Segona República ?Un somni d'Igualtat?, que es podrà visitar fins al 31 de març, a la Casa de la Cultura, de dilluns a dissabte de 10 a 14 hores. L'alcalde d'Onda, Ximo Huguet, ha explicat que ?des de l'àrea d'Igualtat, que dirigeix el regidor Asensio Blaya, i dins de les activitats del Març de la Dona, hem volgut dur a terme aquesta mostra perquè posa de rellevància el treball de moltes dones durant aquesta època per un canvi en la societat. A més, serveix per a visibilitzar la diversitat de l'experiència femenina moltes dones de la Segona República i les estratègies de resistència que s'utilitzaven en el moment, fent que servisquen de referent i que reforcen a les dones en l'actualitat?.
Durant la inauguració també s'ha llegit el manifest que enguany s'ha preparat per al 8-M, Dia Internacional del la Dona. Aquesta exposició naix després d'un congrés organitzat en el 2015 pel Institut Universitari d?Estudis Feministes i de Gènere de la Universitat Jaume I, sobre l'experiència cívica de les dones en la Segona República. Les ponències i comunicacions que es van presentar en el moment van tractar l'actuació de les dones des de diferents vessants de participació política, educativa, jurídica, sindical o artística i després es van materialitzar en una publicació coordinada per Rosa Monlleó, Inmaculada Badenes-Gasset i Eva Alcón que es va titular Mujeres públicas, ciudadanas conscientes. Una experiencia Cívica en la Segunda República.
Finalment, Huguet ha comentat que ?aquesta mostra busca ser un homenatge a les biografies de dones conegudes públicament, però també a aquelles anònimes, que amb la seua acció i creativitat van fer més democràtic i igualitari un període de canvis profunds a Espanya. A més, en el context d'aquesta exposició se celebrarà una conferència el pròxim dia 12 de març, a càrrec de les professores Rosa Monlleó, Fátima Agut i Eva Alcón que es titula ?Escriptores, obreres i actrius? i que resultarà molt interessant. Vull convidar a la ciutadania ondera al fet que s'acoste a gaudir d'aquestes activitats que han de servir per a visibilitzar a les dones en la història i així significar també referents femenins, ja que al llarg del temps hi ha hagut una falta d'aquests?.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana