Onda: Alcaldessa d'Onda visita zona afectada per incendi forestal


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2024/4/226616_143599/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2024/4/226616_143599/2_M1.jpg
La Plana al Dia | Onda | Sucesos | 25-04-2024
Alcaldessa d'Onda visita zona afectada per incendi forestal

Després de l'incendi forestal que va afectar ahir la zona del Club de Camp, l'alcaldessa d'Onda, Carmina Ballester, ha demostrat la seua solidaritat i suport en visitar personalment l'àrea afectada i reunir-se amb les famílies de les vivendes colindants, acompanyada pel regidor de Seguretat Ciutadana, Paco Pastor, i agents de la Policia Local.

La primera edil ha escoltat als veïns afectats i els ha transmés el suport del govern municipal per ajudar a esbrinar el succeït. A més, també ha incidit que 'tots els ciutadans hem de prendre consciència del risc d'incendis i per això hem de prendre precaucions i complir amb la legislació vigent'.

La ràpida mobilització dels serveis d'emergència i professionals va ser fonamental per controlar i apagar aquest incendi forestal. A més, l'ajuntament ha transmès el seu agraïment a tots aquells que han treballat incansablement per protegir als ondenses i preservar el patrimoni natural d'Onda.

En aquest context, l'Ajuntament fa una menció especial a la valuosa col·laboració de la Policia Local, la seua ràpida intervenció va ser crucial des del primer moment. Els cossos locals van ser els primers a arribar al lloc afectat, coordinant l'evacuació dels veïns i contribuint activament a la investigació per aclarir les causes d'aquest succeït.

En aquesta línia, vist l'elevat risc d'incendi, l'ajuntament publicarà un bàndol per recordar a la ciutadania l'obligatorietat de mantindre netes les seues parcel·les i recordant les sancions corresponents.

De la mateixa manera, l'Ajuntament recorda que la Direcció General de Prevenció d'Incendis Forestals ha prohibit la cremada, de forma excepcional fins al 15 d'octubre de 2024, de marges de cultiu o residus vegetals en parcel·les a menys de 500 metres de terrenys forestals, colindants o que estiguen situades en Zona d'Influència Forestal. Aquestes mesures són a causa de les condicions de risc d'incendis que estan afectant la Comunitat Valenciana. Les excepcions, de caràcter extraordinari i sempre amb permís previ, es concedixen a parcel·les on es troben residus agrícoles que hagen d'ésser eliminats per raons fitosanitàries mitjançant foc i parcel·les on s'haja arrancat cultius llenyosos prèviament a la resolució i estiguen pendents de cremar per a la replantació o transformació.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana