Vila-real: La Fundació Tots Units atén a 606 persones i aconsegueix la inserció laboral de 36 persones desocupades en 2013


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2014/7/108401_58053/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2014/7/108401_58053/2_M1.jpg
La Plana al Dia | Vila-real | Servicios Sociales | 15-07-2014
La Fundació Tots Units atén a 606 persones i aconsegueix la inserció laboral de 36 persones desocupades en 2013

Un total de 606 persones han participat en algun dels programes i tallers que porta a terme la Fundació Tots Units a Vila-real en 2013, sent el Servei d'Intermediació Laboral d'aquesta entitat, que treballa per la formació i la inserció sociolaboral de col•lectius amb dificultats, el que ha aconseguit uns resultats “més esperançadors”. En concret, aquest programa, ha fet possible que 36 persones signaren un contracte de treball en 2013 enfront de les 11 que va haver en 2012 .

Una xifra que s'explica “principalment pel gran esforç i l'intens treball que han fet els tècnics de la fundació a través de contactes i visites a empreses”, segons ha avançat la gerent de la Fundació Tots Units, Charo Castelló, qui juntament amb el president de l'entitat, Enric Reverter i la regidora de Serveis Socials, Mònica Alvaro, han presentat la memòria de l'entitat de 2013 i de l'empresa d'inserció vinculada a la fundació, Reciplana Recuperacions.

Per contra, la xifra de les persones que han pogut beneficiar-se en 2013 de la formació ha estat menor que en 2012. “L'any passat hem estat sota mínims”, ha lamentat el president de la Fundació “de passar de cobrir una formació que va beneficiar a 60 persones en 2012 a les 28 persones de 2013” afig. Una dada que, en aquest cas, es justificaria per la falta de convocatòries públiques respecte als tallers de formació. “Al no poder portar a terme aquests programes a través de la Generalitat només hem pogut oferir el taller prelaboral que fem en col•laboració amb l'Ajuntament” ha explicat Reverter qui ha assenyalat que “ha estat un any molt difícil, amb molta demanda, en el que tan sols s'ha pogut comptar amb ajudes des de l'àmbit privat o el mateix Ajuntament, que ja sabem que fa tot el possible per la fundació i les persones que acudeixen” destaca.

Per la seua banda, la regidora de Serveis Socials ha volgut felicitar públicament el treball que fa l'entitat “persones que cuiden de persones, formant-les tant a nivell laboral com acadèmic i fent que, els seus participants, quan ixen de la fundació, es troben més segurs de si mateixos, amb millor currículum i amb més expectatives d'èxit que quan van entrar” ha afirmat Alvaro qui ha recordat les diferents activitats i programes que es desenvolupen en la fundació com són el taller de gestió i recuperació de tèxtils o d'aparells elèctrics, a més de les aules per a la formació així com el local comercial dedicat a rastre en el qual es pot adquirir roba de segona mà o diferents productes a preus baixos.

Finalment, Castelló ha assenyalat que “s'està fent un gran esforç per continuar mantenint els 16 llocs de treball que genera Reciplana Recuperacions en ocupacions d'inserció” i ha avançat que “tenim la intenció d'incrementar aquestes places” en un any en el qual, l'empresa d'inserció que treballa en el sector de la gestió de residus, ha aconseguit recuperar un total de 1.499.405 kg de residus.