Vila-real: L'índex d'Dyntra premia al municipi per ser el més transparent de la província


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2015/7/129538_70745/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Vila-real | General | 30-07-2015
L'índex d'Dyntra premia al municipi per ser el més transparent de la província

Vila-real ha estat reconegut com l'Ajuntament més transparent de la província de Castelló en l'estudi realitzat pels investigadors de l'Associació Transparència Pública i la consultora Gobernatia. La tinent d'alcalde Silvia Gómez i el regidor de Transparència, Álvaro Escorihuela, han assistit aquest matí a la presentació de l'anàlisi i el lliurament dels premis, que han reconegut “l'esforç realitzat per l'equip de govern vila-realenc en els últims anys per millorar els nivells de transparència i obertura de l'Administració als nostres veïns”, valora Gómez, qui ha volgut agrair a l'entitat el guardó.

“Sabem que encara queda treball per fer i, per descomptat, anem a seguir treballant en aquesta línia de fer de l'Ajuntament de Vila-real una administració el més transparent possible. Sense dubte, el reconeixement d'entitats com Transparència Pública i Gobernatia és un al•licient més per a seguir avançant, perquè demostra que estem fent ben les coses”, assenyala la tinent d'alcalde. D’aquesta manera, l'estudi avala els resultats del Pla Municipal de Transparència, implementat des de l'any 2013 i que ha permés incrementar en més de 30 punts el compliment d'indicadors en un any i passar del 11% d'indicadors complits en 2011 al 60% actual.

A aquestes dades se suma ara l'anàlisi realitzada per Transparència Pública i Gobernatia, que ha estudiat el nivell de transparència de tots els municipis de més de 15.000 habitants de la Comunitat Valenciana utilitzant per a això l'índex Dyntra Ajuntaments i Municipis (DAM), índex dinàmic que, segons l'organització, supera en exigència el sistema d'indicadors homologat de Transparència Internacional. En aquest nou sistema d'indicadors, l'Ajuntament de Vila-real compleix amb 86 ítems dels 143 analitzats, situant-se així en el 60% de compliment de l'índex Dyntra.

Aquest grau de transparència ha col•locat el consistori vila-realenc al capdavant dels ajuntaments de Castelló en transparència municipal i en el quart lloc de tota la Comunitat Valenciana. A més, Vila-real és un dels pocs municipis del territori autonòmic que supera el 50% d'indicadors complits. “És una gran satisfacció haver obtingut aquest reconeixement, que indica que anem pel bon camí però també que hem de seguir avançant per aquesta senda”, conclou el regidor de Transparència, qui avança que el departament municipal segueix treballant en noves iniciatives per a millorar l’accés de la ciutadania a la documentació i informació d’interés públic.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana