Vila-real: Compromís per Vila-real insta al Govern a eliminar la declaració d’utilitat pública a l’associació Hazte Oír


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2018/9/176800_105323/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Vila-real | General | 17-09-2018
Compromís per Vila-real insta al Govern a eliminar la declaració d’utilitat pública a l’associació Hazte Oír

El grup municipal de Compromís per Vila-real ha presentat una moció al pròxim Ple ordinari per a exigir al Govern de l'Estat que retire la declaració d'utilitat pública a l'associació HazteOír. El text, que també ha sigut presentat com a Proposició No de Llei per al seu debat en la Comissió d'Igualtat en el Congrés dels Diputats, a càrrec de la diputada de Compromís per les Comarques del Nord, Marta Sorlí, denuncia que aquesta associació, en lloc de promoure la tolerància o els drets humans, fomenta l'exclusió social dels col•lectius LGTBI.
Els regidors del grup municipal s'han reunit a Vila-real amb Sorlí per a perfilar la moció, que arriba a la ciutat després que al març del 2017 l'autobús transfòbiccirculara pels carrers de València amb el rètol "Els xiquets tenen penis, les xiquetes tenen vulva, que no t'enganyen". "És vergonyós i una autèntica injustícia que aquest vehicle haja recorregut nombroses ciutats de l'Estat i que l'entitat que ho promou, HazteOír, encara no haja sigut il•legalitzada i, la qual cosa és pitjor, continue tenint la declaració d'interès públic, malgrat haver realitzat una campanya que atemptava clarament contra els drets de les persones transsexuals amb motiu de la Llei LGTBI", assenyala el regidor Josep Pasqual Sancho.
Per la seua banda, Marta Sorlí assegura que "HazteOír és una entitat que atempta directament contra els drets humans, especialment contra els drets de les dones i contra els drets LGTBI, per tant, és una entitat que no podem mantenir amb la consideració d'utilitat pública i amb els beneficis que açò li suposa”. “Li demanem a Pedro Sánchez que siga coherent amb les declaracions i les iniciatives parlamentàries que va presentar amb el PSOE juntament amb altres grups abans de ser president, demanant la retirada de la consideració d'utilitat pública de l'entitat, que l'única cosa que fa és segregar, violentar i atacar a un grup social per la seua orientació sexual", manifesta Sorlí.
Des de Compromís per Vila-real recorden que el Congrés va aprovar la petició amb 205 de 350 vots al març de 2017 i que a l'agost el Govern de Mariano Rajoy, va eliminar la utilitat pública a associacions d'ajuda als desfavorits, de conscienciació mediambiental i de suport a persones amb el risc d'exclusió social, entre d’altres, "però va mantenir la utilitat pública de HazteOír, ja que tenien ben feta la comptabilitat, d'1,6 milions d'euros anuals", denuncia Sancho.
“En els últims mesos s'ha lluitat per a aconseguir un canvi de Govern i, des del juny, el socialista Pedro Sánchez dirigeix l'Estat", explica l'edil. "No obstant açò, ha necessitat només dos mesos per a oblidar-se fins i tot del que va votar el seu partit mentre estava a l'oposició i fa escasses setmanes va reafirmar que, malgrat tot, no anava a tocar la declaració d'utilitat pública a HazteOír", apunta. Per aquest motiu, des de Compromís assenyalen que aquesta associació no compleix amb els requisits de la Llei 49/2002, de 23 de desembre, de règim fiscal de les entitats sense finalitats lucratives i els incentius fiscals al mecenatge, al no fomentar precisament la igualtat, els principis democràtics o el foment de la tolerància.
“Aquesta associació que només lluita per fomentar l'odi i la discriminació no pot seguir tenint privilegis", afirma Sancho, "esperem que la resta de grups donen suport a aquesta moció perquè Hazte Oírperda la declaració d'utilitat pública". 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana