Vila-real: El projecte de robtica VILABOT lliura els diplomes als dissenys ms originals per al logotip del concurs


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2019/2/182046_109730/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Vila-real | General | 13-02-2019
El projecte de robtica VILABOT lliura els diplomes als dissenys ms originals per al logotip del concurs

El projecte VILABOT, que porta les noves tecnologies i l'apassionant mn de la robtica als centres educatius de Vila-real, ja t logotip per al seu concurs, desprs de triar els millors dissenys entre ms d'un centenar de propostes. La iniciativa, impulsada per la Fundaci Flors, amb la implicaci de l'Ajuntament de Vila-real, forma a professors de diferents centres educatius que l'han sollicitat i que, al seu torn, apliquen aquests coneixements a l'aula amb els seus alumnes per a, posteriorment, participar en el concurs que es convoca a nivell provincial i que se celebrar en les installacions de la Fundaci Flors el prxim 17 d'abril.
Els alumnes Noelia Mingol, de 2n d'ESO B, i Felipe Forns, de 4t d'ESO B, han sigut respectivament finalista i guanyador del concurs per a triar el disseny guanyador que representar al concurs de robtica educativa. La regidora de Noves Tecnologies, Mnica Maas, i el regidor d'Educaci, Eduardo Prez, han sigut els encarregats de lliurar-los els diplomes, acompanyats per membres de Fundaci Flors.
VILABOT s una competici robtica que, a ms d'impulsar l's de les noves tecnologies i la robtica en els centres educatius de la provncia i de tota la Comunitat Valenciana compta amb un concurs que se celebrar el prxim 17 d'abril.
Professors del collegi Bisbe Pont i del CEIP Carlos Sarthou estan realitzant el curs gratut de formaci en programaci de robots Lego Mindstorms, materials que aporta l'Ajuntament. ?En el curs aprenen a programar els moviments del robot i a utilitzar els sensors perqu supere diversos reptes?, explica Maas, qui destaca que ?aquests professors han pres la iniciativa d'introduir la robtica en els seus centres i grcies a ells molts alumnes de Vila-real aprendran cincia i tecnologia divertint-se?.
A falta de dos mesos per al concurs oficial, ja se sap que participaran alumnes de Fundaci Flors, Carles Sarthou, Pius XII, Santa Maria, IES Francesc Trrega i Laude British School of Vila-real. ?Esperem que ms centres de Vila-real i de la nostra ciutat s'animen a participar?, indica Eduardo Prez, al mateix temps que posa de manifest la importncia de comptar amb la fase formativa prvia ?perqu tothom puga presentar-se i participar amb els coneixements necessaris al concurs?.
?Creiem que s un projecte interessant per a tota la comunitat educativa, perqu a banda de fomentar la cultura tecnolgica i l'estudi de les cincies per part de l'alumnat, potenciem tamb les marques de Ciutat de Congressos, Ciutat Educadora i Ciutat de la Cincia i la Innovaci?, afirma Maas.
En la competici VILABOT els alumnes d'edats entre sis i 11 i de 12 a 17 anys podran dissenyar, construir i programar un robot autnom creat amb peces de Lego o de qualsevol altra forma per a superar els dos reptes que es proposen: el camp de taronges o el partit de futbol. Tota la informaci es pot consultar en http://www.vilabot.fundacionflors.es/.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana