Vila-real: La Generalitat multiplica per quatre la inversi directa en Serveis Socials a Vila-real, amb 1,3 milions d'euros i la dotaci de nous recursos de referncia comarcal


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2019/6/186494_113530/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Vila-real | General | 26-06-2019
La Generalitat multiplica per quatre la inversi directa en Serveis Socials a Vila-real, amb 1,3 milions d'euros i la dotaci de nous recursos de referncia comarcal

L'alcalde de Vila-real, Jos Benlloch, i el secretari autonmic d'Igualtat i Diversitat, Alberto Ibez, han mantingut una primera reuni desprs del recent nomenament del vila-realenc com a responsable de les poltiques de Serveis Socials de la Generalitat, per a abordar els projectes en marxa a la ciutat en aquesta rea i fer balan dels ltims quatre anys. Un balan del qual destaquen l'increment exponencial de les ajudes directes de la Generalitat, que s'han multiplicat per quatre, i la consolidaci de la ciutat com a referncia comarcal de serveis.
?L'any 2015, quan el Botnic va assumir el govern autonmic, la Generalitat a penes destinava als Serveis Socials de Vila-real 329.000 euros, que a ms ens tocava reclamar perqu no ens pagaven. Hui, la quantitat que la Conselleria d'Igualtat injecta a aquest departament municipal s d?1,3 milions. Quantitat que s'assigna de manera directa perqu puguem treballar en la universalitzaci de drets i en millorar la vida de les persones des de l'mbit de la proximitat?, valora Benlloch. Aquesta quantitat s?afegeix a un altre tipus d'ajudes i recursos, com el concert de places en centres de la tercera edat, de diversitat funcional o salut mental, amb 28 places en la residncia de la Fundaci Manantial, 70 en el nou CRIS i quatre habitatges tutelats a la ciutat. La futura ampliaci del centre de dia, per a donar resposta als alumnes amb diversitat funcional quan compleixen els 21 anys, el refor de personal en Serveis Socials amb fins a 20 persones per a millorar la tramitaci de la dependncia o la renda garantida o els futurs Centre d'Atenci Primerenca i Punt de Trobada familiar, que es posaran en marxa en l'ltim trimestre de l'any, sn uns altres dels aspectes que deixa el balan dels ltims quatre anys en aquesta rea i que han perms ?fer de Vila-real un referent comarcal en serveis, inclusi i autonomia personal?, valora Ibez.
?Hem construt un model per a garantir la igualtat d'oportunitats a totes les famlies, millorar l'atenci i afavorir la contractaci pblica com a element de creaci d'ocupaci de qualitat feminitzat?, agrega el secretari autonmic. El refor en l'rea de Joventut, que es veur incrementat prximament amb la creaci de la Xarxa Jove, i en l'mbit d'Igualtat, amb el finanament d'una agent d'igualtat i dues promotores d'igualtat, formen part tamb d'aquests objectius.
En els deures per als prxims mesos, la posada en marxa de nous serveis, una major dotaci del CAT i continuar millorant del sistema d'atenci a la dependncia, que ha assolit ja el ritme mitj de la provncia. ?Continuarem collaborant estretament amb la Generalitat perqu la prestaci de tots aquests serveis no siga una qesti voluntarista sin un dret, que ens permeta equiparar i construir una societat millor i ms inclusiva?, conclou Benlloch, qui ha volgut felicitar a Ibez pel seu nomenament i agrair-li el treball realitzat en els ltims quatre anys per Vila-real.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana