Vila-real: Les festes de Vila-real reinventen el casal del vi i de la tapa amb la I Fira Gastronmica, a l'avinguda de la Mur


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2019/8/187739_114547/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Vila-real | General | 12-08-2019
Les festes de Vila-real reinventen el casal del vi i de la tapa amb la I Fira Gastronmica, a l'avinguda de la Mur

Les festes patronals de Vila-real tornaran a comptar amb un punt de trobada en la lnia dels anteriors del vi i de la tapa, reconvertit ara en una Fira gastronmica que se situar a l'avinguda de la Mur durant els 10 dies de festes de la Mare de Du de Grcia. El regidor de Festes, Diego A. Vila, i el president de la Comissi de Penyes, David Garca, han anunciat la recuperaci d'aquest casal fester, coincidint amb la commemoraci del 40 aniversari de la Comissi de Penyes.
La Fira de la Tapa va deixar de celebrar-se l'any 2016, per decisi de les prpies penyes, que sn les promotores de la iniciativa. Durant aquest temps, s'ha estat treballant en un nou format que ens permetera recuperar aquest punt neurlgic de la festa en un concepte ms modern, innovador i adaptat a les necessitats d'una ciutat com Vila-real, argumenta Vila. En la mateixa lnia, el president de la Comissi de Penyes recorda: Portem ja un parell d'anys darrere d'aquest projecte i, finalment, el treball ha donat els seus fruits. Coincidint amb el 40 aniversari de les penyes, recuperem els casals de la tapa i del vi fusionats en un sol concepte, en una format que tindr opcions per a tot tipus de pblics, detalla Garca.
En aquesta primera edici, la Fira gastronmica comptar amb cinc hostalers: Els Llusos, el Casino de les Alqueries, Cuina de Sabors, Ca Esteve i una pizzeria formada per, Lucciola i lEtrusc. El format dels tiquets tamb s'ha renovat: seran d1,5 euros, que s el cost d'un beguda, mentre que les tapes costaran entre dos o quatre o ms tiquets. Hi haur una gran quantitat d'oferta gastronmica; estem segurs que no es repetir prcticament cap tapa entre els diferents hostalers, que tindran tots plats per diferents valors de tiquets, de manera que hi haur en tots els estands tapes ms econmiques i altres ms gurmet, agrega Garca. Alguns locals oferiran tamb el popular porrat de festes.
La Fira Gastronmica se situar a l'avinguda de la Mur, que es tallar al trnsit des del 27 d'agost al 10 de setembre, en la lnia d'altres iniciatives com la Fira de Nadal i pista de gel. Hem contactat amb els vens de la zona, per a informar-los de la ubicaci del casal, facilitant-los tamb un contacte perqu ens facen arribar tots els seus suggeriments, destaca Vila. La fira albergar tamb diversos actes de les festes, com el tradicional concurs de paelles que es desplaa a penes uns metres en direcci a Pius XII- o la gimcana de les penyes, entre altres activitats.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana