Vila-real: Vila-real revisar el Reglament d'honors per a regular la concessi de distincions i actualitzar els 20 de Febrer


 
La Plana al Dia | Vila-real | General | 21-01-2020
 

L'Ajuntament de Vila-real revisar l'actual Reglament d'honors i distincions, amb l'objectiu de dotar el consistori d'una normativa consensuada i actualitzada que regule la concessi d'aquests reconeixements. Entre altres, el reglament revisar la concessi dels premis 20 de Febrer, per a adaptar-los a la realitat actual.
Els premis 20 de Febrer es van incorporar als honors de la ciutat l'any 2005 i, des de la primera edici, la tradici ha dictat que siguen els diferents grups amb representaci municipal els qui designen cadascun a un candidat i s'aproven sempre per consens. A diferncia d'aquella poca, hui la voluntat ciutadana ha volgut que siguen sis els grups municipals representats en el consistori i el Reglament d'honors fins ara limitava a cinc el nmero de premiats, per la qual cosa la normativa municipal ha d'adaptar-se a aquesta nova realitat, detalla la regidora Rosario Royo, presidenta de la comissi on s'inscriu la mesa d'honors. La intenci de la responsable de Cultura s la de convocar una comissi especial per a comenar a treballar en aquests temes passades les festes fundacionals, que se celebren durant el mes de febrer.
En aquesta actualitzaci, l'equip de govern vol primar el consens i el dileg entre totes les forces poltiques. La concessi d'honors i reconeixements a les persones i entitats que fan millor la nostra societat transcendeix els colors poltics o la composici de l'Ajuntament en un determinat moment. Per aix, la revisi que es faa del reglament ha de partir d'un necessari consens entre tots, avana.
A penes han passat sis mesos des de la constituci de la corporaci i, encara que ja portem un temps treballant, no hem tingut temps de modificar la normativa, per la qual cosa, per a mantindre l'esperit de consens i pluralitat que sempre han tingut els 20 de Febrer, de manera excepcional, fins que s'aprove la nova reglamentaci i amb tots els informes favorables, sn sis els premiats enguany, agrega. En concret, els reconeixements, aprovats per unanimitat en la Junta de Portaveus celebrada la setmana passada i ratificats hui, recauen enguany en la revista Poble, Manuel Cerisuelo el Sirero, Manuel Arrufat, Paulino Perona, Cecilia Llorens i Mara Dolores Jord.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana