Vilafamés: Un desembre d'artesania, música i màgia infantil a Vilafamés


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2023/12/218900_138252/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2023/12/218900_138252/2_M1.jpg
La Plana al Dia | Vilafamés | General | 06-12-2023
Un desembre d'artesania, música i màgia infantil a Vilafamés

El mes de desembre a Vilafamés arriba carregat d'activitats infantils i oci adult, amb clar protagonisme per a jornades marcades en el calendari com la Cap d'Any o la visita dels Reis Mags d'Orient al municipi, ja en gener. Una agenda cultural variada amb dedicació per a gustos i preferències diferents, amb música en directe, tallers infantils o representacions teatrals. Així doncs, a Vilafamés s'ha organitzat una Escola que facilitarà la conciliació familiar durant les vacances d'hivern de xiquets i xiquetes per les matins.

El cap de setmana del 16 i 17 de desembre torna la Fira de les Arts a la Plaça la Tanca. La quarta edició d'aquesta proposta continua apostant per l'artesania i productes manufacturats de qualitat, amb pluralitat d'oferta que va des del tèxtil fins a la gastronomia, la decoració o la pintura. Una oportunitat per a descobrir, a més, productes tradicionals de Vilafamés.

El mateix cap de setmana es celebraran els tradicionals concerts de la Banda Jove i de la Coral. A més, la literatura i la recuperació de la memòria obren espai en la programació cultural: el centre cultural Quatre Cantons acollirà la presentació del llibre 'El diari de guerra de Miguel el Molinero: deixa el fiscorn per agafar un fusell', que narra les memòries reals i manuscrites que va deixar per a la història un veí de Vilafamés sobre la Guerra Civil.

Pel que fa a la gran Cap d'Any, el Poliesportiu acollirà el concert de l'orquestra La Viva i el disco-mòbil per a finalitzar la nit, amb sopar de germanor prèvia. Així doncs, el dijous 28 es celebraran les campanades infantils a les 11.30h dins de les activitats preparades en el Campus d'Hivern.

Pel que fa als espectacles teatrals, aquests tindran protagonisme al llarg de tot el mes de desembre. Bambant Teatre representarà l'obra Meteora el dia 22, mentre que el dimecres 27 hi haurà un taller de circ i gimcana a càrrec d'Espectacles David. Un dia després serà el torn de Paula Bernabeu amb un conta contes infantil. Ja en gener, el dimecres 3 hi haurà espectacle de titelles a càrrec de Factor Oníric i el Mago Viruete il·lusionarà a tots els xiquets i xiquetes presents. Un dia després serà el torn dels alumnes del Campus d'Hivern amb la representació de Vilafamés GOT TALENT.

Melcior, Gaspar i Baltasar visitaran Vilafamés pels carrers del poble fins a l'església parroquial, on faran realitat els desitjos dels més menuts de Vilafamés. Abans, el divendres 29 arribarà el carter reial per a recollir les peticions de cada xiquet i xiqueta. Les jornades culturals continuaran durant el mes de gener amb els cicles de música en directe VilaFaMúsica i Vermuts a la Font amb diversos concerts en directe durant enero.

Tota la informació es pot consultar en la web de l'Ajuntament de Vilafamés.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana