Burriana: El Pla PATI eleva els nivells de prctica esportiva escolar a Borriana per damunt de la mitjana estatal


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2019/6/185969_113077/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2019/6/185969_113077/2_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2019/6/185969_113077/3_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2019/6/185969_113077/4_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2019/6/185969_113077/5_M1.jpg
La Plana al Dia | Burriana | General | 06-06-2019
El Pla PATI eleva els nivells de prctica esportiva escolar a Borriana per damunt de la mitjana estatal

La concejala d'Esports de l'Ajuntament de Borriana i el Servei Municipal d'*Esports, amb les seues dos mxims representants al capdavant, Vicent Granel i Jos Socarrades, han realitzat hui una exposici pblica dels resultats derivats de l'Estudi sobre Prctica Esportiva en Edat Escolar que desprs de cinc anys s'ha tornat a realitzar a la ciutat de Borriana, llanant dades ms que positius respecte a l'aplicaci del conegut Pla PATI, creat i desenvolupat durant els ltims cinc anys a la ciutat.
Ha sigut el regidor d'Esports a l'Ajuntament de Borriana, Vicent Granel, qui ha comenat explicant que ?estem ms que contents i satisfets desprs de rebre i analitzar els resultats que es deriven de l'Estudi sobre Prctica Esportiva a Borriana, ja que si en 2013 estvem per davall de la mitjana estatal en prcticament la totalitat dels parmetres analitzats, quatre anys desprs l'informe situa les dades de la nostra ciutat per damunt de totes les mitjanes nacionals?. De forma general, Granel ha volgut destacar dades i xifres com ?l'increment en les modalitats que es practiquen a Borriana, la major implicaci de clubs, centres educatius i associacions de mares i pares, a ms d'estar molt contents de veure com les dades sobre prctica esportiva en el cas de les escolars, la mitjana tamb ha crescut aquests quatre anys fins a estar molt per damunt de les dades globals de tot l'estat?.
Ha sigut el tcnic del Servei Esportiu Municipal, Jos Socarrades qui ha detallat les diferents estadstiques que es desprenen de l'Estudi, comenant per destacar que ?les enquestes realitzades a prop de 1.400 alumnes i alumnes, una xifra molt elevada i que ens ofereix dades ms que fiables ja que s'ha entrevistat a ms del seixanta per cent dels i les joves que han participat en alguna de les activitats esportives extraescolars oferides pel SME?.
Socarrades ha explicat que ?hem analitzat les mateixes franges d'edat que l'estudi realitzat en 2013 per a poder extraure conclusions el ms concretes possibles, aix que de nou ha sigut l'alumnat de 4t, 5 i 6 de primria i el de 2n i 3r d'ESO qui ha participat en l'Estudi, que com primera dada destacada a nivell general, ens mostra com el percentatge d'alumnat que no practica esport s realment baix, situant-se fins i tot per davall del 20 per cent?. Tamb a nivell general, l'estudi llana ?un percentatge de prop del 80% d'alumnat que practica esport dues o tres vegades per setmana, mentre que aquells que ho practiquen quatre o ms dies a la setmana s'eleva per damunt del 40 per cent?. Un altre de les dades destacades de l'informe s el ?creixement que especialment hem aconseguit amb el desenvolupament del Pla PATI entre les xiques i joves que practiquen esport, ja que en edats com les de 5 i 6 de primria, les xifres sn prcticament iguals a les dels xics, la qual cosa no s habitual i que esperem que seguisca amb aquesta tendncia que far que el ?gap? que encara s'arrossega a nivell de gnere siga cada vegada ms baix?. Segons explicava Socarrades, ?entenem que el fet de programar les activitats multimotrius s una de les causes principals d'aquestes bones dades, ja que al contrari dels que es feia anys arrere centrant a l'alumnat en la prctica d'un esport concret, la possibilitat d'oferir tantes disciplines i deixar que les practiquen per a ms tard triar les que ms els atraguen, fa que molts xiquets i xiquetes s'animen a practicar diferents disciplines durant ms hores i ms dies a la setmana?. Socarrades finalitzava l'anlisi amb les principals conclusions extretes de l'estudi ?ja que aconseguir situar la mitjana de dies de prctica esportiva en 3'5 en el cas dels xics i aconseguir la xifra de 3,1 en xiques, s ja una primera conclusi molt positiva, per a ms creiem que s'ha avanat molt a nivell de promoci de l'esport en edat escolar, la qual cosa ens ha portat a estar per damunt de la mitjana estatal, i tamb reduir aqueix ?gap? de gnere?. A ms tamb ha assenyalat que ?cada vegada es practiquen ms i diferents esports a Borriana, la qual cosa fins i tot ha fet que en els ltims quatre anys s'hagen creat clubs especfics de les diferents disciplines que han anat sorgint?. Si a aix se li suma ?la ms que notable implicaci i comproms dels centres educatius, els ens i els clubs de la ciutat, fa possible que Borriana s'haja convertit en un referent que molts ja estudien implantar a les seues ciutats a l'hora de promocionar la prctica esportiva en edat escolar, ja que el Pla *PATI ja ha participat com a exemple en diversos congressos i simpsiums i estem pendents de participar a l'octubre en un Congrs Internacional en el qual fins i tot Xina ha mostrat el seu inters per estudiar el nostre PLA?.
Granel i Socarrades han acabat l'exposici pblica de l'Estudi explicant que ?estem molt satisfets i contents amb la demostraci que les dades de l'Estudi confirma sobre el creixement i la millora ms que notable dels serveis pblics esportius implantats a Borriana grcies al Pla PATI, la qual cosa no far que deixem de treballar per a millorar qestions com el ?gap? de gnere en secundria, o continuar amb la importantssima labor de conscienciar a les famlies sobre els problemes de salut que el sedentarismes infantil i juvenil pot suposar, i estem segurs que amb la continuaci de l'aplicaci del Pla PATI, totes aqueixes xifres que tant han millorat, ho continuaran fent en els prxims anys?.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana