Burriana: Alumnat del Centre Municipal de les Arts celebra una nova edició de 'Planta't un ball'


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2024/3/224530_142067/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Burriana | General | 15-03-2024
Alumnat del Centre Municipal de les Arts celebra una nova edició de 'Planta't un ball'

Amb l'arribada de les falles a Borriana i de la 'plantà' dels monuments, el Centre Municipal de les Arts ha celebrat una nova edició de la iniciativa artística Planta't un ball. Així doncs, l'alumnat de Balls Tradicionals Valencians i l'alumnat de Dolçaina i Tabal han eixit al carrer per protagonitzar un pasacarrer i una actuació.

El regidor de Cultura, Jesús Albiol, aplaudeix aquest tipus d'iniciatives que serveixen 'per acostar a la ciutadania totes les activitats que fem al Centre Municipal de les Arts, així com el folklore tradicional de la Comunitat Valenciana'. Per la seua part, la directora del centre burrianense, felicita a tots els participants 'per la seua implicació en la conservació i difusió de les tradicions, sent el folklore valencià un dels més rics d'Espanya'.

L'esdeveniment ha començat amb un pasacarrer pels principals carrers del centre més propers al CMA en el qual s'han anat interpretant ritmes i dances tradicionals. Aquest recorregut ha destacat per la seua participació. Una vegada finalitzat el pasacarrer, tots els participants s'han concentrat al Jardí Arqueològic del CMC La Mercè per oferir una actuació al públic present.

Sota la direcció dels professors Xavi Ripollés, Raúl Doménech i Antonio Llopis, els participants han interpretat dances i cançons tradicionals del folklore valencià. Entre les peces interpretades es troben el Bolero Loco, la Jota Alfarp, la Magrana Corpus, l'Arenilla de Burriana, la Dansa de Gandia, el Fandango de la Font de la Figuera, la Xixarra de Biar, la Dansa de Vetlatori de Xàtiva o l'Arenilla de Benafigos.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana