Castelló: El senador Alberto Fabra denuncia l'escassetat d'ajudes públiques a la ceràmica de Castelló


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2023/5/205900_130202/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Castelló | General | 09-05-2023
El senador Alberto Fabra denuncia l'escassetat d'ajudes públiques a la ceràmica de Castelló

El senador per la provincia de Castelló, Alberto Fabra, ha denunciat en una pregunta oral en la sessió de control al Govern que les ajudes públiques a la ceràmica de la seua provincia són escasses, de difícil accés i triguen a arrivar. Ha traslladat la seua queixa al ministre d'Indústria, Comerç i Turisme, Héctor Gómez.

Fabra ha volgut destacar en la seua intervenció que el sector de la ceràmica en la seua provincia genera 70.000 llocs de treball entre directes i indirectes, representant 1 de cada 4 ocupacions de la provincia. En aquest context, ha preguntat al ministre si coneix 'la gravetat de la situació que travessa el sector des de fa un any'.

El senador ha explicat que la ceràmica és una indústria gasintensiva que depén del gas en un 90%, el cost del qual s'ha multiplicat per quinze en l'últim any i que no pot acollir-se al sostre del preu de gas dissenyat pel Govern, la qual cosa ha augmentat el cost del producte final i el fa menys competitiu.

A Espanya, el sector ceràmic va tramitar fa un any una ajuda de 20 milions que no va arribar a les empreses i una proposta de 450 milions per a 36 sectors gasístics a partir de l'any que ve, però el senador ha criticat que solament el sector ceràmic necessitaria el doble d'aquest import.

Fabra ha recordat també que altres països com França, Portugal o Itàlia estan donant ajudes al seu sector ceràmic, però el Govern espanyol sembla ignorar al sector. El senador ha subratllat que la ceràmica és el principal pilar econòmic de la provincia de Castelló i mai ha comptat amb ajudes estatals, més de 10.000 treballadors estan en ERTE i ja s'han destruït 1000 ocupacions en l'últim any.

El senador ha conclòs oferint la seua mà al Partit Popular per a salvar al sector ceràmic, però els ha demanat que si no saben o no poden, 'tiren'se a un costat i convoquen eleccions'.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana