Castelló: CEEI Castelló convoca CV Innova amb 6 reptes per a la cooperació entre corporacions i startups


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2023/7/211186_133480/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2023/7/211186_133480/2_M1.jpg
La Plana al Dia | Castelló | General | 31-07-2023
CEEI Castelló convoca CV Innova amb 6 reptes per a la cooperació entre corporacions i startups

El Centre Europeu d'Empreses i Innovació de Castelló ha llançat la tercera edició de CV Innova, un programa d'innovació oberta finançat per l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial, IVACE. Diverses empreses castellonenques, com EQUIPE, MAQUIVER, MALCO, CIVICONS i una empresa del sector químic, lideren aquesta iniciativa.

En aquesta nova edició, CV Innova presenta 6 reptes desafiadors proposats per les empreses participants. Aquests reptes abasten diferents sectors i tenen com a objectiu estimular el desenvolupament de solucions disruptives i reforçar l'economia provincial mitjançant la utilització de metodologies d'innovació oberta.

CV Innova s'ha convertit en un referent en la creació d'un ecosistema col·laboratiu. El seu objectiu principal és ajudar les empreses innovadores de la província de Castelló a trobar solucions per resoldre reptes d'innovació i millora contínua. Aquestes empreses, considerades 'tractoras' per la seva presència en el territori, valor de marca, ocupació creada o facturació, apliquen metodologies d'innovació, a vegades disruptives.

Gràcies al programa CV Innova, les empreses seleccionades tindran l'oportunitat de treballar estretament amb les companyies líderes en els seus respectius sectors i desenvolupar solucions de vanguarda per als reptes plantejats. Per exemple, EQUIPE planteja reptes relacionats amb la monitorització i registre de variables en el procés productiu ceràmic, així com la creació d'una eina d'identificació d'espais aptes per a col·locar un rajola. D'altra banda, MAQUIVER busca una plataforma per resumir i mostrar mètriques, mentre que una empresa del sector químic necessita la instal·lació d'un pHmetro per a ús industrial.

A més, MALCO, una empresa de lloguer de vehicles, busca una eina de comparació de preus en el mercat, tant en les webs de competidors com en comparadors. Per últim, CIVICONS, dedicada a la construcció, planteja el repte de desenvolupar un procés estandarditzat de control de costos i planificació d'obra per a les constructores.

El president de CEEI Castelló i CEO de 480, Alfredo Cebrián, destaca que aquest programa fomenta la col·laboració entre les empreses participants, incentiva la innovació i facilita l'entrada de noves startups. Tot això amb l'objectiu de millorar la competitivitat del teixit empresarial de la Comunitat Valenciana.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana