Castelló: El Patronat d'Esports aprova un milió d'euros en ajudes als clubs de Castelló


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2023/10/214553_135495/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Castelló | General | 03-10-2023
El Patronat d'Esports aprova un milió d'euros en ajudes als clubs de Castelló

El Consell Rector del Patronat Municipal d'Esports aprovarà demà el decret que ratifica una aportació extraordinària a l'entitat, per part de l'Ajuntament de Castelló, d'un milió d'euros impulsat per l'Acord de Fadrell en ple el passat mes d'abril, quantitat que garanteix els 385.000 euros compromesos per l'anterior equip de govern progressista per a Amics del Bàsquet i 50.000 per a Nou Bàsquet Femení Castelló.

Estes dues ajudes, com recorda el regidor socialista responsable de l'àrea d'Esports, José Segura, 'completen els patrocinis que, sota la mediació de llavors alcaldessa, Amparo Marco, es van aconseguir per als altres 13 clubs de la ciutat que tenien necessitat de finançament'. Segura, a més, assenyala que 'demà, segurament, l'actual regidora d'Esports es voldrà posar la medalla, però la ciutadania ha de saber que el ple en què es va acordar dotar de fons al Patronat 'va comptar amb el suport del PSPV, Compromís i Podem-Esquerra Unida, però amb el vot en contra del PP de la senyora Begoña Carrasco'.

Com es recordarà, 13 dels 14 clubs esportius que es van veure afectats per l'eliminació al març de les ajudes que rebien d'Endavant Esports ja comptaven amb els patrocinadors necessaris per a poder continuar amb la seua activitat aquesta nova temporada, 'tot això gràcies a la mediació de llavors alcaldessa Amparo Marco, que des del primer moment es va posar a treballar per a resoldre aquesta situació', assenyala José Segura.

Els 13 clubs que van aconseguir patrocinis són el Playas de Castelló d'atletisme; L'Illa-Grau de voleibol, el Bisontes Castelló de futbol sala, el Waterpolo Castelló, el CV Mediterrani; el Castalia Castelló de natació; el Voley Grau; el Hockey Club Castelló; el Balonmano Castelló; el Pati Castalia; Nados Castelló; Azahar Sincro i Tritrail.

Quedava pendent resoldre la situació de l'Amics del Bàsquet dins dels 14 clubs afectats per la decisió d'Endavant Esports, així com del Nou Bàsquet Femení després de rescindir el contracte amb la Fundació del CD Castelló. Ara, amb la ratificació demà del decret que autoritza la disposició del milió d'euros per al pressupost del Patronat d'Esports, 'es tanca el cercle i queda clar que el compromís de l'Acord de Fadrell amb els clubs de la ciutat, malgrat la campanya habitual d'intoxicació del PP, ha sigut efectiu'.

José Segura, d'altra banda, recalca amb aquesta injecció econòmica aprovada fa quasi sis mesos 'es constaten les mentides del PP, que ha parlat de forma infundada de la fallida del Patronat, perquè ha quedat demostrat que hi havia fons municipals per a cobrir tant les esmentades subvencions com altres despeses pròpies de l'entitat consequència de la pujada de preus'.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana