Castelló: La Conlloga presenta les colles convidades a la IX Trobada de Muixerangues de Castelló


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2024/2/223316_141179/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2024/2/223316_141179/2_M1.jpg
La Plana al Dia | Castelló | General | 20-02-2024
La Conlloga presenta les colles convidades a la IX Trobada de Muixerangues de Castelló

La Conlloga Muixeranga de Castelló va presentar ahir dimarts en el Menador-Espai Cultural, la IX Trobada de Muixerangues de Castelló, coorganitzada per la Conlloga Muixeranga de Castelló i l'Institut Valencià de Cultura, i amb la col·laboració de la Junta de Festes. L'esdeveniment es durà a terme el segon dissabte de les Festes de la Magdalena (9 de març), a les 12 h, a la plaça de Santa Clara. En la presentació van estar Irene López, presidenta de la Conlloga, i Jaume Alcoceba, cap de colla.

En aquesta ocasió, les tres colles participants en la IX Trobada de Muixerangues de Castelló seran la Jove Muixeranga de València, els Castellers de Barcelona i els amfitrions, la Conlloga Muixeranga de Castelló. A més, acompanyaran l'esdeveniment la Colla de Dolçainers i Tabaleters de Castelló, la Llavor dolçaina i tabal d'Almenara i diversos músics de manera individual.

La novena edició de la Trobada de Muixerangues de Castelló confirma la seua consolidació com un dels esdeveniments destacats de la programació de les Festes de la Magdalena i en el calendari muixeranguer, que tots esperen a la nostra ciutat.

Durant la presentació de l'esdeveniment també es va anunciar la designació del Conlloguer 2024, que aquest any ha recaigut en Joan Francesc Mira i Casterà, escriptor, helenista, antropòleg i sociòleg valencià, per la seua tasca divulgativa i intel·lectual en defensa de la llengua i la identitat valenciana.

A més de la presentació de l'esdeveniment i de l'anunci del Conlloguer 2024, també es va presentar el Concurs de Fotografia IX Trobada de Muixerangues de Castelló, que es durà a terme a través d'Instagram.

La Trobada de Muixerangues de Castelló compta amb el suport i col·laboració de més de trenta entitats públiques i privades, així com empreses de Castelló.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana