Comunitat Valenciana: La reserva hídrica espanyola es troba al 48,9 per cent de la seua capacitat


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2023/5/205851_130180/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Comunitat Valenciana | General | 09-05-2023
La reserva hídrica espanyola es troba al 48,9 per cent de la seua capacitat

La reserva hídrica espanyola està al 48,9 per cent de la seua capacitat total, segons ha informat el Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic. En aquest moment, els embassaments emmagatzemen 27.417 hectòmetres cúbics (hm³) d'aigua, el que suposa una disminució de 406 hm³ en l'última setmana, equivalent al 0,7 per cent de la capacitat total actual dels embassaments.

Per àmbits, s'observa que la reserva en la vertent Atlàntica és major que en la mediterrània. Algunes conques com la del Cantàbric Oriental, la Galícia Costa, el Cantàbric Occidental, el Miño-Sil i les conques internes del País Basc es troben al voltant del 75-85 per cent de la seua capacitat. En canvi, la conca Mediterrània Andalusa, el Guadalquivir, el Guadalete-Barbate i el Guadiana tenen reserves menors al 40 per cent.

Quant a les precipitacions, van afectar principalment la vertent Atlàntica i les quantitats van ser escasses en la vertent mediterrània. La precipitació màxima es va registrar a Vigo (A) amb 44,6 mm (44,6 l/m²).

Tota aquesta informació, així com els detalls més precisos de la situació de les conques en hectòmetres cúbics, es poden trobar en l'aplicació web del MITECO. A més, aquesta informació s'actualitza setmanalment i s'inclou en el fitxer BD-Embalses_1988-2022.zip que conté una taula amb les dades dels embassaments peninsulars amb capacitat superior a 5 hm3 des de 1988.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana