Comunitat Valenciana: CSIF exigeix reforçar l'educació i considera el curs escolar 2022-2023 com intens i amb excés de càrrega burocràtica


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2023/6/208848_132018/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Comunitat Valenciana | General | 20-06-2023
CSIF exigeix reforçar l'educació i considera el curs escolar 2022-2023 com intens i amb excés de càrrega burocràtica

El sindicat CSIF assenyala que acaba un curs 'intens', amb 'nombrosos problemes' i que ha posat en evidència 'moltes debilitats a atendre i reforçar'. La central sindical destaca els reptes i millores pendents que hauran d'afrontar els nous dirigents de Conselleria per desenvolupar l'educació a la Comunitat Valenciana.

En concret, l'organització ha advertit de la deficiència d'infraestructures, els impagaments i els problemes de salut mental, que 'suposen un repte per als nous dirigents de Conselleria'.

El sindicat ha vingut exigint durant el curs a Conselleria que adopte 'mesures que milloren el funcionament dels centres educatius, les condicions laborals dels docents i, per extensió, majors inversions per a millorar la qualitat de l'educació a la Comunitat Valenciana'.

A més, el sindicat ha reiterat la seua petició d''un pla estratègic de construcció i millora d'edificis educatius eficient, davant d'un model com Edificant que ha demostrat la seua ineficàcia amb menys del 30% d'execució'.

La central sindical ha signat acords durant aquest curs que repercudiran en una atenció més personalitzada a l'alumnat i una millor orientació, que suposaran milers de places de docents per a contribuir al sistema públic d'educació.

Entre els grans reptes que deixa aquest curs, CSIF destaca la finalització en la implantació de la LOMLOE, les proves PAU i el compliment dels acords de plantilles signats per a la seua consecució en dos cursos.

CSIF va urgir a les noves persones que ocuparan els llocs en la Conselleria, resultat de les eleccions autonòmiques, a complir amb els acords i avançar en altres que defensen. Recalquen retribucions dignes per als docents, acords o pactes educatius que expulsen la ideologia de l'educació, la baixada de ràtios i continuar amb una major intensitat l'impuls de la FP.

Per últim, CSIF remarca que 'la situació actual és complexa i només el treball d'un sindicat independent, centrat en els treballadors públics, pot respondre a la situació'.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana