Comunitat Valenciana: Els ports del futur estaran basats en la innovació segons el responsable d'Innovació de Ports de l'Estat


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2024/1/221405_139895/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2024/1/221405_139895/2_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2024/1/221405_139895/3_M1.jpg
La Plana al Dia | Comunitat Valenciana | General | 23-01-2024
Els ports del futur estaran basats en la innovació segons el responsable d'Innovació de Ports de l'Estat

En opinió de José Llorca, responsable d'Innovació en Ports de l'Estat i del fons de capital Ports 4.0, els ports del futur es basaran en gran mesura en l'ús de dades i models descriptius, prescriptius i predictius. Tant el sector privat com el públic han d'adaptar-se als nous escenaris que s'estan obrint.

Llorca també destaca la digitalització creixent, l'automatització de processos i l'avanç en la compatibilitat de l'activitat portuària amb els vehicles autònoms. A més, menciona el paper fonamental de la descarbonització del transport marítim i terrestre i la generació d'energia verda en els ports del futur.

El responsable d'Innovació assenyala que els ports espanyols són cada vegada més conscients de la importància de la innovació en la seua estratègia i adverteix que aquells que no ho vegen així quedaran fora dels mercats.

Per a construir els ports del futur, Llorca proposa estratègies com el desenvolupament d'un ecosistema innovador obert per al contacte i coneixement del sector per part d'emprenedors i empreses tecnològiques, així com la inclusió de tota la cadena logística en les estratègies d'innovació. També destaca la importància de la col·laboració entre el sector públic i privat en la comunitat logístico-portuària i la necessitat d'establir models de finançament i canvis regulatoris per impulsar la innovació en el sector.

En conclusió, José Llorca afirma que la innovació és essencial en el plantejament estratègic dels ports espanyols i que aquells que no l'incorporen quedaran fora dels mercats.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana