Comunitat Valenciana: La Universitat Politècnica de València promociona el talent femení a les carreres d'enginyeria amb l'astronauta Sara García Alonso


 
La Plana al Dia | Comunitat Valenciana | General | 07-02-2024
 

Amb motiu del Dia Internacional de la Dona i la Nena en la Ciència, la Universitat Politècnica de València, la Càtedra STEAM del Consell Social de la UPV i Power Electronics han celebrat aquest dimarts 6 de febrer la conferència 'SHE Inspires: Descobreix el poder de les STEAM i coneix a les seues dones referents'. Aquest esdeveniment s'emmarca dins dels actes commemoratius i ha reunit a quatre grans referents del sector de la ciència, l'enginyeria i la tecnologia en el Paraninf de la UPV. Aquest esdeveniment ha donat veu a Sara García Alonso, biotecnòloga, investigadora del CNIO i la primera astronau espanyola de l'ESA, així com a altres dones destacades de l'àmbit científic i tecnològic.

Durant l'esdeveniment, les ponents han compartit les seues experiències personals i han motivat els assistents a perseguir els seus somnis i esforçar-se en allò que els apassiona. L'astronau Sara García Alonso ha recalcat la importància de la valentia i l'esforç per a aconseguir la felicitat i trobar motivació en la ciència.

Pilar Navarro, responsable de projectes de R+D en Power Electronics, ha animat els joves a no posar-se barreres i a comptar amb referents propers per a creure en les seues possibilitats i aconseguir els seus objectius. Mentrestant, Mónica Bragado, directora de Desenvolupament de Negoci en Celestica i presidenta del Consell Social de la UPV, ha destacat la importància de tindre models a seguir per a motivar xiquets i xiquetes.

Aquest esdeveniment s'emmarca en els actes commemoratius del Dia Internacional de la Dona i la Nena en la Ciència, que se celebrarà el pròxim diumenge. La Universitat Politècnica de València i els seus col·laboradors busquen promoure el talent femení en les carreres d'enginyeria i tecnologia, i fomentar l'interès i la igualtat en l'àmbit científic.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana