Comunitat Valenciana: La UPV bate rècord d'ingressos amb 116 milions d'euros per I+D+I


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2024/3/224188_141820/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2024/3/224188_141820/2_M1.jpg
La Plana al Dia | Comunitat Valenciana | General | 08-03-2024
La UPV bate rècord d'ingressos amb 116 milions d'euros per I+D+I

2023 va ser un any de rècord per a la recerca, innovació i transferència amb segell UPV. La seua activitat en I+D+I es va traduir en 116,2 milions d'ingressos, la xifra més alta de la seua història; va registrar 40 noves sol·licituds de patent; va aprovar cinc noves spin-off, quatre d'elles participades -Sensing Tools, PhysioMRI, Artikode, Opticalsens, CiberTRS; i va registrar 26 nous softwares. I també va ser un any de rècord per a la projecció internacional de la seua I+D+I, amb 24 nous projectes europeus, 3 d'ells coordinats, i un import superior als 5MEuro.

Aquestes són algunes de les principals xifres de l'informe 'UPV Innovació', que resumeix un any d'I+D+I de la UPV i que ha presentat avui en el marc de la V Jornada UPV-Innovació. Celebrada en el parc científic de la UPV, ha reunit prop de tres-cents persones, entre personal investigador, emprenedor i altres agents de l'ecosistema innovador de la Universitat Politècnica de València.

'En 2023 la UPV va ser un any més clau per al desenvolupament científic, tecnològic i empresarial de la Comunitat Valenciana. La nostra universitat va seguir incrementant les seues relacions amb el sector productiu, i vam reforçar la nostra aposta per la transferència, la formació, la internacionalització i la comunicació i divulgació científica. Sens dubte, 2023 va ser, de nou, un any de rècord per a la nostra I+D+I', ha destacat Salvador Coll, vicerector d'Innovació i Transferència de la Universitat Politècnica de València.

A més, l'encontre ha comptat amb la participació com a ponent convidat d'Alfons Cornellà, fundador i president d'Infonomía qui ha oferit una conferència en la qual, sota el títol 'Innovar en la frontera', ha aprofundit en totes les oportunitats que es deriven d'explorar els límits del negoci gràcies a la innovació.

'Hi ha molts problemes que resoldre, de les persones, de les organitzacions, de la societat, i cal trobar noves o millors solucions. Crec que ve un futur en el qual apareixeran solucions a situacions que fins ara consideràvem irresolubles, per exemple, en la salut (malalties que seran tractables), en l'energia (solucions sostenibles a la nostra insaciable necessitat d'energia), en alimentació (processos més eficients i sostenibles). Tenim la equivocada impressió que la innovació va de nous productes o noves tecnologies, quan les innovacions que major èxit acaben tenint són les que aporten nou valor a les persones, resolent problemes, aportant noves possibilitats (per exemple, comunicant-se a distància amb mòbils quan abans això era impensable, o aplicant la IA a canviar la forma en la produïm imatges). Hi ha molta innovació possible i consistent, doncs, en aportar valor resolent problemes o responent a expectatives de les persones de millors o de noves formes', ha assenyalat Alfons Cornellà.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana