Els Ports: Vilafranca acull aquest cap de setmana una jornada d´anellament d´aus amb Joan Castany


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2023/10/215005_135795/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2023/10/215005_135795/2_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2023/10/215005_135795/3_M1.jpg
La Plana al Dia | Els Ports | General | 11-10-2023
Vilafranca acull aquest cap de setmana una jornada d´anellament d´aus amb Joan Castany

Aquest cap de setmana veïns i veïnes de Vilafranca han gaudit dels coneixements del biòleg i coordinador del Grup Au d'Ornitologia Joan Castany, que els ha introduït en el món dels ocells amb unes jornades on ha compartit el seu aprenentatge i la seva experiència.

El divendres dia 6, Joan Castany va impartir una xerrada denominada 'Unes altres maneres d'apropar-nos als ocells: des de la ciència', on va explicar quines espècies d'ocells es poden trobar pel territori, com es treballa per estudiar-les, i molts aspectes més.

A continuació, el dissabte dia 7, la jornada es va desenvolupar a l'Alberg La Parreta i a l'observatori d'ocells situat aquí mateix, on els assistents van poder posar en pràctica l'anellament d'ocells. Primer es van col·locar unes xarxes per capturar diferents espècies d'ocells. Amb unes set espècies diferents d'ocells capturats, Joan Castany va recollir les seves dades. Els i les assistents van poder conèixer de primera mà les característiques d'aquests ocells capturats.

El regidor de l'Ajuntament de Vilafranca Òscar Tena afirma que 'ha sigut una activitat molt bonica perquè hem tingut la presència de molta gent variada, des de xiquets i xiquetes fins a adults i gent gran'. A més, relata que 'amb aquestes jornades, es pretén apropar el món dels ocells als veïns, veïnes i visitants de Vilafranca i que puguen conèixer millor i valorar la fauna que els envolta'. També afirma que 'ha sigut tot un honor comptar amb Joan Castany, ja que és una de les persones amb més experiència en estudis i anellament d'ocells de tota la província de Castelló'.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana