Generalitat Valenciana: El Pla Edificant deixa de ser una eina de propaganda electoral, segons la portaveu del GPP a les Corts


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2024/1/220674_139400/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Generalitat Valenciana | General | 10-01-2024
El Pla Edificant deixa de ser una eina de propaganda electoral, segons la portaveu del GPP a les Corts

La portaveu d'Educació del Grup Popular en les Corts, Beatriz Gascó, ha afirmat que el Pla Edificant ha deixat de ser una eina de propaganda electoral amb l'actual Consell. Segons Gascó, abans es prometien obres i s'ampliava el pressupost del pla d'infraestructures en les campanyes electorals, però després no s'executaven ni les obres ni el pressupost.

Gascó ha destacat que el conseller Rovira donarà transparència i actuarà de manera clara en aquells municipis on realment hi haja necessitats constructives, perquè la comunitat educativa conega on s'intervindrà. En contrast, ha criticat la gestió de Puig en Edificant, afirmant que es van aprovar delegacions de competències de centres que mai es van posar en marxa.

La portaveu ha respost a les declaracions del secretari general del PSPV, Ximo Puig, sobre la construcció de centres escolars. Ha assenyalat que el desconegut de Puig en matèria educativa és evident i ha mencionat que el govern del Botànic té un expedient de lesivitat obert per decidir a dit quins centres entraven en el pla Edificant mentre estava en funcions.

Segons Gascó, el Pla Edificant era simplement una eina política per enganyar la gent, ja que no es van executar el 80% de les infraestructures projectades. Ha criticat a Puig per exigir ara el que ell va ser incapaç de fer durant el seu mandat.

La portaveu ha assenyalat que no acceptaran lliçons del president que ha rebut nombroses sentències per imposar la seua voluntat als aules i arrabassar llibertats a les famílies. També ha comentat que és esperpèntic que algú qüestionat en més de seixanta ocasions pels tribunals en matèria educativa parle de sectarisme.

Finalment, Gascó ha exhigit a Puig més rigor i que proporcione informació completa en lloc d'amagar dades. Ha posat com a exemple l'increment d'alumnes escolaritzats en barracons i l'augment del pressupost destinat a aules prefabricades durant el govern del Botànic.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana