La Vall d'Uixó: L'Ajuntament de la Vall d'Uixó inicia l'Any Estellés amb la pintura d'un mural


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2024/3/223886_141587/1_M1.jpg
La Plana al Dia | La Vall d'Uixó | General | 02-03-2024
L'Ajuntament de la Vall d'Uixó inicia l'Any Estellés amb la pintura d'un mural

L'Ajuntament ha començat l'Any Estelles amb la pintura d'un mural al Parc del Polígon III, a càrrec del grafiter local Grajo i amb els versos que el poeta va dedicar a la Vall d'Uixó. La ciutat s'ha adherit a la xarxa Estelles als pobles, juntament amb més de 40 municipis i 3 universitats valencianes, amb l'objectiu d'homenatjar durant tot l'any la figura i l'obra de l'escriptor i reivindicar la cultura i la llengua valenciana.

El regidor de Cultura, Jorge Marqués, ha assenyalat que en 2024 es compleixen 100 anys del naixement de Vicent Andrés Estellés 'i és de justícia que li dediquem l'efemèride i estimulem encara més el coneixement, el respecte, l'estudi, la difusió i l'amor per una veu tan rellevant per a la literatura valenciana i en valencià'.

Amb aquesta convicció, el ple municipal ha aprovat instar a la Generalitat Valenciana a declarar oficialment el 2024 com Any Estelles. La moció també demana al Consell que organitze i coordine un cicle d'activitats i facilite als municipis recursos educatius i didàctics per donar a conèixer l'obra d'Estellés en centres educatius i biblioteques municipals.

Malgrat la manca de suport de la Generalitat Valenciana per commemorar el centenari del naixement d'Estellés, des de la Vall d'Uixó ja s'ha començat a treballar en un programa d'homenatge. Per això, s'ha creat una comissió en el Consell de Cultura que compta amb la participació de diverses entitats locals i associacions.

Les associacions i entitats locals s'estan implicant en aquest Any Estelles. De fet, avui, dissabte 2 de març, a les 19.00 hores, el Centre Instructiu d'Art i Cultura (CIAC) realitzarà un concert al Teatre Municipal dedicat a Vicent Andrés Estellés i en el qual interpretarà música de compositors valencians.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana