La Vilavella: La Vilavella comença l'any amb l'inici de les obres per il·luminar el castell


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2024/1/220331_139170/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2024/1/220331_139170/2_M1.jpg
La Plana al Dia | La Vilavella | General | 03-01-2024
La Vilavella comença l'any amb l'inici de les obres per il·luminar el castell

L'Ajuntament de La Vilavella comença l'any 2024 amb l'inici de les obres per a il·luminar el castell. Es tracta d'uns treballs molt esperats i que han començat ja després de mesos de tràmits, en tractar-se d'un important patrimoni històric i amb molt de valor per a les veïnes i veïns de La Vilavella.

Carmen Navarro, alcaldessa de La Vilavella, ha celebrat “l'inici dels treballs d'il·luminació del castell, ja que es tracta d'una obra emblemàtica per al nostre poble i per a tot l'equip de Govern, després de sis mesos de treball per a obtindre els permisos. No hi ha millor manera de celebrar l'any nou que treballant per a millorar este racó emblemàtic de La Vilavella i amb la bona notícia que han començat els treballs per a instal·lar il·luminació al castell. Hem obtingut totes les autoritzacions, i ja han començat els treballs per a posar en marxa la il·luminació del nostre Castell. Prompte serà una realitat”.

L'alcaldessa ha volgut agrair el treball i la bona predisposició mostrada no sols pels treballadors a l'Ajuntament, sinó també en la Diputació de Castelló, la Direcció Territorial i la Direcció General de la Generalitat Valenciana. “Hem treballat intensament durant estos últims sis mesos i al final hem obtingut la recompensa per a tots els habitants del poble”, ha assenyalat Carmen Navarro.

Cal tindre en compte que el castell està situat en el turó de Sant Sebastià i va ser construït originalment pels àrabs en el segle IX. Va ser conquistat l'any 1238 pel Rei Jaume I, passant l'any 1250 a les mans de la família Montcada i posteriorment als Centelles. Malgrat no estar en el seu millor estat de conservació, conserva una interessant cisterna de l'època àrab i un paviment de taulells de Manises de la capella de Sant Jaume, del segle XV.

La ubicació d'este castell oferix unes vistes úniques de La Vilavella i els voltants, podent-se veure la localitat de Nules o fins i tot albirar la mar. La ruta d'accés és senzilla i hi ha un aparcament habilitat prop d'on comença la sendera d'accés al castell. A més, al costat de les ruïnes hi ha diversos cartells explicatius per a conéixer la història del castell.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana